Het Thuisgevoel
Image default
Management

International business management binus

Zie jij jezelf een bijdrage leveren aan de internationale doelen van organisaties? Dan is International Business de opleiding voor jou!

 

De wereld globaliseert steeds meer en vraagt om medewerkers met een sterk gevoel voor zaken doen en uitstekende interculturele vaardigheden. Tijdens deze opleiding leer je de kloof tussen culturen te overbruggen en de internationale ambities van een bedrijf waar te maken. Bedrijven over de hele wereld staan te springen om mensen met deze vaardigheden, die u zult verwerven!

 

Profiteer van ons uitgebreide internationale netwerk van partneruniversiteiten (van hogescholen)

Studeer in een internationale omgeving

U volgt een praktijkgerichte opleiding, zodat u uw kennis meteen in de praktijk kunt brengen

Ontvang persoonlijke aandacht in kleine studiegroepen.

 

Wat kunt u verwachten? 

Deze Engelstalige cursus helpt u een sterke basis te ontwikkelen in marketing en verkoop, organisaties en mensen, supply chain en operations management, financiën en managementvaardigheden. Tijdens de cursus werkt u aan uw interculturele vaardigheden en uw persoonlijke ontwikkeling.

 

U leert zakelijke kansen te herkennen en te benutten en wordt de veranderaar in een organisatie. U werkt in kleine internationale projectgroepen en onderzoekt praktijksituaties met behulp van de begeleiding en expertise van uw docenten. Met hun hulp bereikt u het niveau dat nodig is om aan de slag te gaan bij een ambitieus bedrijf dat bereid is wereldwijd het verschil te maken

 

Uniek onderwijsconcept

Bij NHL Stenden breng je de theorie meteen in de praktijk. Via design-based education, ons unieke onderwijsconcept, ontwikkel en test je je ideeën aan de hand van reële cases en praktijkgericht onderzoek. Door in interdisciplinaire en internationale groepen te werken, voed je niet alleen je eigen professionele identiteit, maar help je ook duurzame, zinvolle oplossingen te leveren ten voordele van de maatschappij. Uiteindelijk zal je opleiding je helpen om een inzichtelijke, wereldwijze professional te worden die zich thuis voelt in een mondiale omgeving.

 

Internationale projecten

In elke periode werken studentengroepen samen met internationale bedrijven, die ze waar mogelijk bezoeken, om theorie en praktijk samen te brengen. Een van die internationale projecten is de Student Trade Mission. Het project geeft je de kans om internationaal samen te werken, in een interculturele setting met studenten van partneruniversiteiten in het buitenland.

 

Student Handelsmissie

Je werkt in opdracht van een lokaal bedrijf en selecteert geschikte internationale handelspartners. Daartoe werk je samen met studenten van andere universiteiten, neem je deel aan een handelsbeurs en bezoek je potentiële zakenpartners. Vervolgens beoordeel je welke partners interessant zijn en waarom, en help je zo je klant aan een lucratieve internationale handelspartner.

 

Exportcarrousel

Dit is een initiatief waarbij kennis circuleert tussen ondernemers, overheidsorganisaties en onderwijs. Je werkt in groepjes aan een exportplan voor een nationaal of internationaal bedrijf, en elk groepje pitcht zijn idee aan een jury. De beste pitch krijgt een prijs van een deskundige jury van ondernemers, onderzoekers en lokale bedrijven. Het project stelt je als groep in staat om snel veel praktijkervaring op te doen en veel van elkaar te leren.

 

Loopbaan

Tijdens je studie heb je gewerkt aan je ontwikkeling tot specialist op een bepaald gebied, waardoor je voorbereid bent om in een van de volgende functies te werken:

 

International marketing manager: je begrijpt de internationale markt en functioneert op strategisch niveau. Het wereldwijd verkopen van het product of de dienst van uw bedrijf is uw kracht.

Exportmanager: je bent de schakel tussen de vele partijen die betrokken zijn bij de export van goederen, onderhoudt contacten en treedt op als intermediair tussen kopers en verkopers.

Corporate communications manager: u bent verantwoordelijk voor de communicatie binnen uw organisatie en zorgt ervoor dat de medewerkers in al uw vestigingen dezelfde doelen nastreven en dezelfde manier van werken hanteren. Je brengt het verhaal van het bedrijf op de internationale markt

Branch manager: je hebt de leiding over een internationale vestiging van een grote organisatie

Product manager: je bent verantwoordelijk voor het internationale succes van een product of dienst van je bedrijf, en neemt beslissingen over de ontwikkeling, productie en marketing ervan.


 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/