Het Thuisgevoel
Image default
Meubels

De leukste eetkamerstoelen van 2023

Wist je dat de stoelen aan je eettafel een grote invloed hebben op de uitstraling van je woonkeuken of eetkamer? Door te spelen met kleur, formaat en materialen kun je in een handomdraai de sfeer in de hele ruimte aanpassen. Benieuwd naar de leukste eetkamerstoelen van 2023? Wij zetten de trends voor je op een rij.

Mix & Match

In 2023 mag het speels. Waarom zou je voor je eettafel zes stoelen uitkiezen die er allemaal precies hetzelfde uit zien? Kies kuipstoelen in verschillende kleuren of houten stoelen met allemaal een andere kleur (hout)lak. Wil je echt een speelse uitstraling? Dan kun je zelfs besluiten om eetkamerstoelen neer te zetten die totaal van elkaar verschillen in zowel kleur, formaat als materiaal. Juist die grote verschillen zullen er uiteindelijk voor zorgen dat het toch één geheel lijkt.

De kuipstoel

Opvallend in 2023 is dat de kuipstoel nog steeds mateloos populair is. Dat is geen wonder, want door de vorm van de zitting zit deze stoel eigenlijk altijd goed. Je kunt er goed rechtop op zitten tijdens het eten, maar ook lekker in uitbuiken na die tijd. Kuipstoelen heb je ook weer in allerlei verschillende uitvoeringen. Kies je bijvoorbeeld voor een kuip inclusief armleuningen, of zonder. Met bekleding, of zonder? Ook in materiaal is er veel variatie: er zijn stoelen die volledig uit kunststof bestaan, maar bijvoorbeeld ook kuipstoelen met duurzame, leren bekleding.

Industriële look

Qua stijl is er in 2023 veel mogelijk. Je kunt nog steeds kiezen voor een landelijke look, maar ook eetkamerstoelen met een moderne uitstraling kun je volop vinden. De industriële look is ook een blijvertje, zoals je bijvoorbeeld kunt zien op my-collections.nl. Met industriële materialen zoals hout en staal creëer je een uitstraling die tegelijkertijd stoer en sfeervol is. Deze stijl is hierdoor ook uitstekend toe te passen bij de eethoek. Bruin leer is een goede keuze, maar je kunt ook kijken naar andere natuurlijke tinten, zoals zwart, taupe of houtkleur. Vind je de industriële uitstraling dan nog wat kil? Werk dan met accessoires in kleuren zoals mosterdgeel of grijsgroen. Zo komen die leuke eetkamerstoelen nog beter uit de verf!