Het Thuisgevoel
Image default
Meubels

Retro meubels in je interieur

Je ziet de vintage en retro stijl steeds meer terug komen in alles. Zo ook in huis, door middel van bijvoorbeeld retro meubels.

Retro maar nieuw

Dit zijn meubels die de kenmerken en details hebben van de meubels van jaren geleden, maar wel nieuw zijn. Het zijn dus gewoon nieuwe producten, maar met een verwijzing naar vroeger. Dit kunnen de stofsoorten zijn, de vormen en de kleuren en prints. Retro meubels en vintage meubels worden vaak met elkaar verward, het verschil is dat vintage echt oud is en retro wel nieuw gemaakt is. Retro meubels vind je in woonwinkels en in webshops. Het zijn veel leuke meubels die je interieur helemaal af kunnen maken. Ze passen vaak bij vele interieurs en zijn een beetje de eyecatcher van de kamer. Retro wordt ook wel ‘new vintage’ genoemd.

 

Een interieurstijl

Er zijn heel veel verschillende interieurstijlen, ze worden tegenwoordig ook veel gecombineerd. Zoals industrieel met scandinavisch of boho met modern. Een andere hele populaire interieurstijl die je veel terugziet is de vintage interieurstijl. Deze stijl heeft details en elementen uit de eeuwen hiervoor. Retro meubels zie je dus veel terug in dit interieur. Het zijn de stoffen, kleuren en vormen die typerend zijn voor deze stijl. Denk aan kleuren als okergeel en bordeaux rood. En stoffen als velours. Het hoeven geen grote details te zijn om een interieur een beetje een retro touch te geven. Details maken namelijk het verschil in een interieur. Zonder kleine accessoires en kleur details is het niet af. Een retro fotolijstje of een okergeel dekentje kan al het verschil maken. Retro meubels kun je kopen als je echt into the vintage interieurstijl bent. Dan maken deze meubels het helemaal af. Het geeft een leuke sfeer in huis. Ga op zoek naar de leukste retro meubels en misschien heb jij binnenkort wel een prachtige retro stoel in je huis staan.

https://dsco.nl/vintage-retro-meubels