Het Thuisgevoel
Image default
Zakelijk

Wat houdt uren registratie in?

Uren registratie wil zeggen dat het aantal gewerkte uren bij wordt gehouden door een persoon. Vaak wordt het aantal uren door de persoon die de werkzaamheden uitvoert zelf bijgehouden, bijvoorbeeld in een overzichtelijk Excel bestand. Zo kan er altijd teruggekeken worden naar het aantal gewerkte uren.

 

Het belang van uren registratie

Het is om allerlei redenen belangrijk om een uren registratie bij te houden. Zowel voor flexwerkers als voor vaste werknemers is het van belang dat ze ten alle tijden aan de werkgever bewijs kunnen leveren voor het aantal gewerkte uren. Daarnaast zorgt het bijhouden van een urenregistratie ervoor dat er inzicht wordt gegeven in het aantal uur dat aan een bepaalde werkzaamheid wordt besteed. Dit kan uiteindelijk helpen om zo efficiënt mogelijk aan het werk te gaan. Maar het is ook van belang om uren te registreren om geen inkomsten mis te lopen. Wanneer een bedrijf een factuur stuurt naar een klant op basis van het aantal gewerkte uren, is het extra belangrijk dat het aantal gewerkte uren daadwerkelijk overeen komt met de uren op de factuur. Zo voorkom je dat je inkomsten misloopt!

 

Manieren om uren registratie bij te houden

Wanneer uren worden geregistreerd is het van belang dat dit erg nauwkeurig gebeurd. Je kan ervoor kiezen om zelf uren bij te houden via bijvoorbeeld Excel. Echter, zijn er ook handige apps en tools om uren registratie bij te houden. Zo kun je op een eenvoudige, snelle en overzichtelijke manier je uren bijhouden en terugkijken.

https://keeping.nl/urenregistratie