Het Thuisgevoel
Image default
Meubels

Standaard eettafel afmetingen?

Veel mensen vinden het moeilijk om de juiste maat meubels te bepalen bij de inrichting van hun huis. Niemand vindt het leuk om een ​​gloednieuwe eettafel te krijgen om erachter te komen dat deze niet in hun eetkamer past. Met een meetlint en een beetje knowhow kun je ervoor zorgen dat je het perfecte stuk voor je kamer krijgt. De meeste eettafels worden gemaakt volgens standaardafmetingen. De standaard breedte is 90-100 centimeter terwijl de standaard hoogte 73-78 centimeter is. De lengte varieert afhankelijk van het aantal personen aan de tafel. Het aantal zitplaatsen varieert door de verschillen in de poot indeling van de tafel- en stoel maten. Dit zijn belangrijke factoren om de beste tafel op maat te kiezen. Lees hier verder!

Tabelgrootte berekenen

Je moet rekening houden met 1 meter per persoon om de tafellengte te bepalen. Dit kan ook worden gebruikt voor een eettafel met spinpoot, zodat mensen comfortabel kunnen zitten. De belangrijkste bonus van een tafel met spinpoot is dat de poten niet op de hoeken van de eettafel staan. Houd bij het kiezen van een rechthoekige tafel rekening met 60 – 90 centimeter vrije ruimte aan elke kant van de tafel. Met deze maat heb je voldoende ruimte bij het zitten en opstaan.

Standaard maten eetkamerstoelen

Het type eetkamerstoel is een andere belangrijke factor bij het selecteren van een tafel. De meeste reguliere eetkamerstoelen of bijzetstoelen zijn armloos. Deze stoelen zijn zeer aanpasbaar en kunnen voor meerdere functies worden gebruikt. Armloze stoelen zijn het meest voorkomende type stoel geworden voor alle zitposities. De gemiddelde zithoogte varieert van 40-55 centimeter. De gemiddelde zitbreedte is achterin 40 centimeter en voorin 45 centimeter. De gemiddelde zitdiepte is 40 centimeter. Een goede vuistregel is om 30 centimeter ruimte tussen de stoel en de tafel te laten om voldoende beenruimte te hebben. Een fauteuil aan het hoofdeinde van de tafel kan een optie zijn voor een traditionele eetruimte.

Tafels van Nijhuis meubels

Nijhuis Meubels heeft een aantal hoogwaardige tafels. Je kunt hier ook een tafel op maat laten maken als je op zoek bent naar maatwerk. Op deze manier kun je de grootte, vorm, kleur en andere details zelf kiezen. Je kunt langsgaan bij een van hun 6 showrooms in Nederland. Daarnaast kun je ook eens een kijkje nemen op hun website. Met vragen kun je terecht bij hun klantenservice. Zij zijn gespecialiseerd en kunnen je het beste advies geven. Op deze manier krijg je zeker een meubelstuk dat perfect bij je past!