Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Waarom ook u gelukkig zal worden van een relaxfauteuil

Als u echt lekker wil zitten in uw eigen huis is een gewone stoel of bank niet genoeg. Wilt u een stoel, die u makkelijk in een andere houding kunt zetten met ingebouwde beensteun, dan is een relaxfauteuil wat u zoekt.

Wat is een relaxfauteuil?

Een relaxfauteuil is niet zo maar een stoel. Het is een luxe stoel die u helemaal kunt instellen, zoals u wil. Zo zit u altijd lekker. De rugleuning is hoog, zodat uw hele lichaam wordt ondersteund. U kunt de stand van de rugleuning helemaal zelf bepalen en bij sommige fauteuils kunt u zelfs de stevigheid van het kussen in de rugleuning instellen. Wilt u lezen, dan zet u de stoel rechtop. Wilt u relaxen of een middagdutje doen, dan zet u de rugleuning natuurlijk helemaal naar achteren. Ook de hoogte van de zitting stelt u eenvoudig in voor optimaal comfort. De meeste fauteuils hebben ook een steun voor uw benen, die u omhoog kunt klappen. Daarnaast staat de stoel meestal op de draaivoet. U heeft nog nooit zo lekker gezeten en uw lichaam werd nog nooit zo goed ondersteund.

Hoe kiest u de juiste relaxfauteuil?

Als u een nieuwe fauteuil gaat kopen, kiest u allereerst voor comfort. Probeer verschillende stoelen uit, voordat u er een bestelt. De breedte en zachtheid van de zitting zijn bijvoorbeeld essentieel voor uw zitcomfort. Vervolgens beslist u wat u wil verstellen in de stoel en hoe u dit wil doen. Er zijn namelijk fauteuils waarbij u alles handmatig aan moet passen, maar ook stoelen waarbij dit elektrisch gebeurt. Eén druk op de knop is dan voldoende. Is het voor u voldoende als u alleen de stand van de rugleuning kunt verstellen of wilt u ook de stevigheid van het zitvlak en de leuning kunnen aanpassen? Tot slot kiest u natuurlijk voor een design dat in uw interieur past. Als de rest van uw interieur strak vormgegeven is, past een strakke stoel het beste. Daarnaast kiest u de kleur van de bekleding.

Extra functies van een relaxfauteuil

Voor nog meer luxe kiest u voor een relaxfauteuil met extra functies. Dan ondersteunt uw stoel u niet alleen, maar verzorgt of helpt de stoel u ook. Er zijn bijvoorbeeld stoelen met een massagefunctie. Als u moeite heeft met opstaan, kiest u voor een sta-op-stoel. Deze komt rustig omhoog en kantelt iets, zodat u makkelijker uit de stoel op kunt staan. En als u weer gaat zitten, gaat hij langzaam naar beneden, zodat u niet in de stoel hoeft te ploffen. Als u eenmaal zo’n stoel hebt gehad, wilt u nooit meer anders.

https://www.bakers.nl/