Het Thuisgevoel
Image default
Sport

De beste bokszak voor thuis vind je bij Sepai sports

Wil jij je ook thuis even heerlijk kunnen ontspannen na een dag werken, dan is een bokszak voor thuis natuurlijk de perfecte manier om dit te kunnen doen. Niet alleen is een bokszak de perfecte manier om je even heerlijk te kunnen ontspannen, maar is het ook direct een full body workout. Juist dit maakt het dat een bokszak voor thuis zo ontzettend populair is. Het maakt dan niet uit of je nu wel of geen bokser bent. Toch is het best een uitdaging om een geschikte bokszak te kunnen vinden. Om je een eindje de goede richting op te helpen, hebben we een aantal praktische tips voor je, die je hierbij kunnen helpen.

 

Verschillende soorten bokszakken

 

Wanneer we het hebben over alles wat te maken heeft met vechtsport, dan komen we natuurlijk uit bij de winkel van Sepai sports. Sepai sports heeft natuurlijk niet alleen bokshandschoenen, maar ook verschillende soorten bokszakken. Zo kun je kiezen uit een staande bokszak, maar ook een boksbal behoort tot de mogelijkheden. Het is dus afhankelijk van wat je zelf prettig vindt of je kiest voor een staande bokszak of dat je er liever één aan het plafond hangt. 

 

Het gewicht van de bokszak 

 

Kies je voor een bokszak voor thuis, dan is het wel belangrijk dat je kiest voor het juiste gewicht. Je hebt er natuurlijk ook niets aan wanneer je tegen je boksbal aanslaat en hij biedt weinig tot geen weerstand. Daarom is het aan te raden om als volwassene te kiezen voor een bokszak van tussen de 40 en 60 kilo. Ben je een zwaargewicht, dus boven de 100 kilo, dan is het aan te raden een bokszak aan te schaffen van minimaal 90 kilo of zwaarder.

 

De vulling van de bokszak

 

De vulling van de bokszak is natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Dit bepaald immers hoe comfortabel of het is wanneer je er met je bokshandschoenen tegenaan slaat. Veel bokszakken zijn gevuld met zand, aangezien dit de hoogste dichtheid heeft, waardoor het gewicht eenvoudig flink kan worden opgevoerd en de klappen goed te verwerken zijn. Je snapt natuurlijk wel dat het vullen van een bokszak met stenen of andere harde materialen absoluut geen optie is. Naast zand kun je overigens ook kiezen voor een bokszak gevuld met wol, textiel of leersnippers. Afhankelijk van het gewicht van de zak.

 

Zo houd jij je bokszak in de juiste conditie

 

Wanneer je veel gebruik maakt van je bokszak, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je deze met enige regelmaat even weer door elkaar schudt. Dat wil zeggen dat je de zak van de haak af haalt en hem op de grond legt om deze vervolgens even goed te rollen. Zo zorg je ervoor dat alle vullen weer goed wordt verdeeld en je weer weken plezier kunt hebben van een flinke workout.