Het Thuisgevoel
Image default
Tuin en buitenleven

Beveilig jezelf met een achteruitrijcamera

Wanneer u in een groot voertuig rijdt zoals een vrachtwagen, camper of bakwagen zult u begrijpen dat het soms lastig kan zijn om alles om u heen echt goed te zien. Dit is natuurlijk erg vervelend en gevaarlijk. Wanneer u achteruit begint te rijden wordt het steeds moeilijk om in te schatten waar alles om u heen zich bevindt. Uiteindelijk bent u ook nog eens de eindverantwoordelijke omdat u een bijzondere manoeuvre uitvoert.

 

Gelukkig zijn er tegenwoordig achteruitrijcameras die te bevestigen zijn op deze grote voertuigen. Heel veel verzekeringsmaatschappijen verplichten tegenwoordig ook dat je zo’n camera op je voertuig bevestigd hebt. De naam legt natuurlijk al uit wat het doet, het is een camera die jou helpt een goed overzicht te houden bij het achteruitrijden. De camera zit aan de achterkant bevestigd en in de cabine zit dan een monitor bevestigd. De camera in combinatie met de zijspiegels zorgen ervoor dat je een perfect overzicht hebt van wat er rondom uw vervoersmiddel gebeurt. De camera’s bestaan in principe al vrij lang, echter worden ze tegenwoordig pas steeds meer en meer gebruikt. De camera’s dienen natuurlijk waterdicht te zijn en daarnaast ook stofvrij. De elektrische apparatuur mag natuurlijk geen kortsluiting krijgen door de regen. De aller beste achteruitrijcamera is zelfs voorzien van een verwarming zodat ook vorst in de winter tegen wordt gegaan. Ook moet het glas van de lens voorzien zijn van een beschermende coating om te beschermen tegen krasjes.

 

De camera’s zijn natuurlijk niet alleen op grote voertuigen te bevestigen. Ook kleinere voertuigen als auto’s kunnen een achteruitrijcamera heel goed gebruiken. Vaak is de aanschafprijs mensen een doorn in het oog, echter is allemaal een stuk betaalbaarder geworden dan het vroeger was. Zo kun ook jij een goed overzicht houden op alles wat er om je heen gebeurt in het verkeer.

 

https://www.vanzwitserland.nl/