Het Thuisgevoel
Image default
Tuin en buitenleven

Een nieuwe tuin aanleggen: leuk, maar veel werk

Heb je een compleet nieuw huis gekocht, dat pas net is gebouwd, dan kun je dit als eerste bewoner helemaal naar je zin inrichten, zonder daarbij gestuurd te worden door hoe eerdere bewoners iedere ruimte benut hebben. Een compleet blanco canvas, en dat geldt niet alleen voor het huis, maar zeker ook voor de tuin.

 

Wat doen we met de tuin?

 

Als je net een nieuw huis hebt gekocht, dan zal je de eerste periode waarschijnlijk vooral bezig zijn met het inrichten hiervan. Hoe ga je alle kamers precies gebruiken? Wat voor keuken wil je in het huis, en wat doe je met de zolder? Als de ruimtes eenmaal verdeeld zijn, begint ook het inrichten ervan. Passen al je bestaande meubels ook goed in je nieuwe huis, of moet je op zoek naar nieuwe? En dan de kleuren op de wanden, het soort vloer: zeker als je een huis helemaal nieuw koopt, is er een hoop om over na te denken en helemaal naar jouw smaak af te maken en in te richten.

De meeste mensen laten de tuin op dit moment nog even links liggen en logisch, die kan later ook nog wel gedaan worden. Het is tenslotte niet de ruimte waarin geleefd hoeft te worden. Heb je je huis echter eenmaal op orde, dan wordt het tijd om ook de tuin eens in te gaan richten. En vergis je niet: als je dat als eerste bewoner moet doen, heb je daar aardig wat werk aan.

 

Helemaal vanaf nul beginnen

 

Als je een bestaand huis koopt, is de tuin al ingericht. Er staan al schuttingen of heggen, er is een terras aangelegd. Deze dingen vormen de basis waarvandaan je vervolgens je eigen veranderingen kunt gaan aanbrengen.

 

Koop je een huis helemaal nieuw, dan is er niks. Ja, er is grond, maar hoe je deze gaat indelen, dat is aan jou. Wil je het meteen goed doen, en een tuin neerleggen waar je lang plezier van kan hebben, kan het helemaal geen kwaad om hierbij hulp in te roepen van een hovenier of andere professional. Ten eerste omdat een tuin helemaal vanaf de basis aanleggen zwaar werk is; zonder graafmachine of ander zwaar materieel kom je niet zo ver. Er zal vruchtbare grond moeten worden aangevoerd, bijvoorbeeld, en dat gaat in deze hoeveelheden echt beter meteen shovel dan met een kruiwagen. Daarnaast kan een hovenier je helpen om je tuin goed en zinvol in te richten, met de juiste beplanting op de juiste plekken. Dat zorgt ervoor dat je tuin zowel wanneer hij net klaar is, als een flink aantal jaren verder precies is wat jij in gedachten had, en wat bij jou past.

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl