Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Ventilatiebox vervangen en een gezond binnenklimaat

Gezonde lucht in uw woning is simpelweg ontzettend belangrijk. Met een gezond binnenklimaat bent u minder snel ziek, om maar eens een heel belangrijk voordeel te noemen. Om dat goede binnenklimaat te waarborgen, ontkomt u er niet aan zo nu en dan eens de ventilatiebox te (laten) vervangen.

Laat uw ventilatiebox vervangen bij extra lawaai en minder goede afzuiging

Wanneer u de ventilatiebox moet laten vervangen? Bijvoorbeeld als u merkt dat de huidige ventilatiebox meer geluid gaat produceren en ook beduidend minder goed gaat afzuigen. Merkt u dit, dan lijkt de tijd rijp de ventilatiebox te vervangen. Bovendien kunt u als richtlijn vijftien jaar aanhouden, want na een dergelijke periode van trouwe dienst dient de ventilatiebox vervangen te worden. Behalve de ventilatiebox laten vervangen, is het verstandig om ook meteen de specialist te vragen om de kanalen van uw ventilatiesysteem in uw huis te laten reinigen. Die combinatie levert u namelijk de meeste winst op.

U ervaart meteen de voordelen van een gezonder binnenklimaat

Het vervangen van de ventilatiebox zorgt meteen voor een gezonder binnenklimaat. Bovendien neemt uw energieverbruik aanzienlijk af en bent u verlost van storend lawaai. De nieuwe ventilatiebox beschikt vaak over een nieuwe radiografische ontvanger en er is berekend dat de investering die een nieuwe ventilatiebox vergt, vaak binnen vijf jaar is terugverdiend. Laat u de oude ventilatiebox te lang draaien, dan zal de lucht in uw huis beduidend minder gezond zijn en verbruikt u veel meer. En dat is weer prima voor uw portemonnee. Vergeet niet dat een minder goed functionerende ventilatiebox net zo veel stroom gaat verbruiken als de wasmachine en de koelkast samen. Reken maar uit wat dat u onnodig gaat kosten.

Laat u zich vooral bijpraten door de specialist op het gebied van ventilatie

Bij de keuze de ventilatiebox te vervangen, laat u zich bij voorkeur informeren door een specialist. Geheid dat die specialist met Itho Daalderop ventilatie op de proppen komt. De ventilatiebox van dit merk blijkt al jarenlang meer dan uitstekend in staat om ook uw woning perfect te ventileren. Itho Daalderop biedt u in dat kader twee opties; de Itho Daalderop CVE-S EcoFan en de Itho Daalderop Optima Flow CVE CO2. Laat u goed voorlichten door de specialist, die u kan vertellen welke van deze twee systemen aansluiten bij uw specifieke woonsituatie. Met een installatie van Itho Daalderop is uw binnenklimaat in een handomdraai weer een stuk gezonder, en ervaart u al evenmin nog overlast van te veel geluid.