Het Thuisgevoel
Image default
Tuin en buitenleven

Tegels een kleurtje geven

Tegels een kleurtje geven

Als je tegels gaat of laat leggen, dan denk je op de eerste plaats aan het kopen van tegels. Bij Tuinpadmal.net is het ook mogelijk om een speciale mal te kopen voor het eenvoudig zelf gieten van tegels. Dan heb je geen tegels nodig, maar een mal en cement voor het gieten. Deze zelfgemaakte tegels kun je vervolgens voorzien van een kleur? Ook dat is zeer simpel zelf te doen met cement kleurstof, ook wel beton kleurstof of pigment genoemd.

Wat is een beton kleurstof?

Cement kleurstof koop je in een zak van 1, 4, 10 of 25 kilogram. Je hebt deze kleurstof in vier verschillende kleuren: zwart, geel, rood en antiekbruin. De kleurstof meng je met je cement, zodat er een kleur ontstaat. Je kunt hierbij zelf bepalen hoe licht of donker je het cement en vervolgens de tegels wilt maken. Dat doe je door te kiezen voor een bepaalde hoeveelheid van de beton kleurstof: 3% voor een lichte tint tot 7% voor een donkerder tint.

Hoe doe je het?

Bij een zak pigment zit een uitgebreide handleiding waarin precies staat hoe je cement kunt voorzien van een kleur. In het kort gaat het als volgt. Koop wit Portlandcement in de hoeveelheid die je nodig hebt voor de aanleg van jouw bestrating. Het is belangrijk dat je voor dit type cement kiest, omdat deze door de zeer lichte kleur de kleurstof het beste oppakt. Koop ook cement kleurstof. Bedenk vooraf goed de hoeveelheid kleurstof die je nodig hebt. Er staat op de site van Tuinpadmal.nl een speciale calculator om gemakkelijk te berekenen hoeveel kleurstof je nodig hebt. Meng bij het maken van het cement 3% tot 7% van de beton kleurstof met het witte Portlandcement, afhankelijk van hoe donker je de kleur van de tegels wilt hebben.

https://www.tuinpadmal.net/product-categorie/tuinpad-mallen/