Het Thuisgevoel
Image default
Koken eten en drinken

Crème brûlée branders

Er zijn veel verschillende soorten aanstekers. Er zijn de normale aanstekers, voor het aansteken van bijvoorbeeld een kaars, en vuurwerkaanstekers om vuurwerk aan te steken. Daarnaast is er ook de crème brûlée brander, de gasbrander die specifiek bedoelt is om de perfecte crème brûlée te maken. Doordat de crème brûlée brander een grote gastank heeft, kan hij een vlam uitstralen van maar liefst 1300 graden Celsius. De crème brûlée brander is groter dan de bekende vuurwerkaanstekers, maar is toch zeer gemakkelijk om mee te nemen. De grote aansteker is zeer betrouwbaar en het apparaat doet wat ervan verwacht wordt. De crème brûlée brander kan zeer lang mee en hoeft niet alleen voor crème brûlée gebruikt te worden.

Mogelijkheden van de gasbrander

De crème brûlée brander heeft veel meer doelen dan alleen het aansteken van crème brûlées. De gasbrander kan namelijk, net als alle andere aanstekers, kaarsen en vuurwerk aansteken. Deze gasbrander is alleen groter en sterker en voor het gebruik van de gasbrander moet men dus goed letten op de grootte van de vlam. Hoewel er genoeg betrouwbare vuurwerkaanstekers gemaakt worden, is het toch veiliger om vuurwerk aan te steken met een lont. Om deze lont aan te steken kan er ook gebruik gemaakt worden van de crème brûlée brander. De crème brûlée brander is groot en warm genoeg om, zelfs tijdens een heftige wind, de lont aan te steken. De grote gasbrander is een uitermate geschikt keukengereedschap waar geen kok nee tegen kan zeggen. De aansteker zorgt voor enthousiaste gezichten bij iedere keukenprins of –prinses.

Daarbij kan de grote aansteker ook buiten gebruikt worden. Hij is zeer geschikt om bijvoorbeeld de kolen van een barbecue aan te steken of om een kampvuur aan te steken. Gelukkig kan de vlam bijna niet uitgeblazen worden en is het altijd gereed om iets aan te steken. De vlam van de gasbrander kan gemakkelijk een sigaret aansteken en elke buitenkaars gaat gemakkelijk aan door deze grote aansteker. De crème brûlée brander is daarom een zeer goede gasbrander om van alles mee aan te steken. De brander is niet alleen bedoelt voor crème brûlée, maar ook kaarsen en sigaretten kunnen hiermee aangestoken worden.

http://www.cremebruleebrander.nl/