Het Thuisgevoel
Image default
Koken eten en drinken

keramische koekenpan

Tegenwoordig zijn er heel veel mensen bezig met hun gezondheid en het milieu, wat natuurlijk heel goed is. Helaas zijn er nog steeds een hoop mensen die niet weten dat een pan met Teflon gevaarlijk kan zijn. Het is aan te raden om een keramische pannenset aan te schaffen, dit kan een hoop gezondheidsproblemen voorkomen. 

In dit artikel gaan we je uitleggen waarom een keramische koekenpan zonder Teflon beter zou moeten zijn. 

 

Voordelen keramische pannen

Voor iedereen die gezonder wilt koken zou voor een goede pan moeten kiezen.

In veel gevallen kiest men voor de verkeerde pan. Vaak klagen mensen dat het eten aanbakt, en wanneer dit gebeurt dan komen er stukjes Teflon los. Dit is geen goed teken, als er stukjes Teflon loskomen dan betekent dit dat er giftige stoffen vrijkomen.

Die giftige stoffen zijn schadelijk voor dier en mens.

 

Daarom raden wij de keramische pannenset aan. Naast het feit dat de pan geen schadelijke stoffen zal vrijlaten die schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu heeft de pan nog veel meer voordelen. 

 

  • minder vet nodig: omdat de koekenpan niet aanbakt heb je helemaal niet veel boter of olie nodig, wat uiteraard gezonder is.

  • geen aanbak problemen: ondanks er geen anti-aanbaklaag aanwezig is, het eten zal niet aanbakken. De keramische laag zorgt voor bescherming.

  • warmte wordt langer behouden: ook de keramischelaag zorgt ervoor dat de warmte langer behouden wordt en meer verspreid wordt. 

  • voor alle warmtebronnen bruikbaar

 

Merken pannen:

Op de website van keramische koekenpan kun je verschillende soorten keramische-pannen terugvinden. Deze merken worden aangeraden omdat ze van goede kwaliteit zijn.
De pannen van de Action of Lidl zijn daarentegen van mindere kwaliteit en daarom raden wij volgende merken aan, meer informatie over deze pannen kun je terugvinden op de website keramische-koekenpan.nl :  

→ Mepra pannen

→ Greenpan

→ berndes pannen

→ BK pan