Het Thuisgevoel
Image default
Koken eten en drinken

Kookworkshop in Amersfoort; leuk als bedrijfsuitje!

Waarom een bedrijfsuitje organiseren?

Gemiddeld organiseert een bedrijf twee tot drie bedrijfsuitjes per jaar. Bedrijfsuitjes zijn nodig om de interne sfeer op de werkvloer goed te bewaken en eventueel te verbeteren. Samen activiteiten buiten de kantooruren ondernemen versterkt de band en zal een positief effect hebben op de werkvloer. Uw collega’s op een andere en nieuwe manier leren kennen of uzelf juist van een creatievere kant laten zien, tijdens een bedrijfsuitje kan dit allemaal. 

Bij bedrijfsuitjes wordt vaak gedacht aan gezellig een hapje gaan eten of naar dat nieuwe restaurant te gaan waar iedereen het over heeft. Maar samen eten, enkel eten, is dat nog wel bijzonder? De focus tijdens het eten ligt vaak toch nog op werk gerelateerde gesprekken en zo leert u elkaar eigenlijk minder goed kennen dan wanneer u een actiever uitje zult organiseren. 
Wanneer u zelf ook dingen moet doen en actief moet opletten, zoals bij het deelnemen aan een kookworkshop als bedrijfsuitje, zult u merken dat de gesprekken een hele andere en vaak persoonlijkere wending zullen krijgen. En dat is juist de bedoeling van een geslaagd bedrijfsuitje. Er op terug kunnen kijken en weten dat u uw collega’s eigenlijk opnieuw hebt leren kennen. Of nieuwe kanten van uzelf hebt kunnen laten zien. 

Een kookworkshop is leuk als bedrijfsuitje

Als u toch graag samen een hapje wilt eten maar hier een activiteit aan wilt koppelen is corporate cooking wellicht iets voor u. Corporate cooking is letterlijk vertaald: ‘zakelijk koken’. Wat betekend dat u, samen met uw collega’s gaat koken. Maar er komt veel meer bij kijken. 
Bij De Kokkerie heeft u de mogelijkheid om uw zakenrelaties of uw collega’s te ontvangen in een prachtige villa om zo gezamenlijk deel te nemen aan een bijzondere kookworkshop. Deze kookworkshop zal geleid en georganiseerd worden door Carla Boelen en haar team. Carla biedt al meer dan twintig jaar kooklessen aan in Baarn en is zelf een gediplomeerd instellings- restaurant-, en dieetkok en volgde verschillende koksopleidingen. De koksopleidingen die ze volgde zijn onder andere de opleidingen bij de Stichting Vakbekwaamheid Horeca en Beroepsopleiding Grootkeuken Personeel. 
U bent er dus van verzekerd in goede handen te zijn wanneer u deelneemt aan Carla’s kookworkshop in Amersfoort die ze organiseert in de indrukwekkende villa van De Kokkerie. 

Aan welke kookworkshop u zult deelnemen kunt u van te voren met Carla bespreken. Er worden verschillende kookworkshops georganiseerd en er worden verschillende recepten gemaakt dus heeft u de optie om van te voren te kijken wat het best bij u en uw gezelschap past. Zijn er speciale dieetwensen of zaken waar rekening mee gehouden moet worden kunt u dit tijdens deze bespreking ook aangeven zodat wij er voor kunnen zorgen dat op de dag zelf alles volledig geregeld is en u nergens naar om hoeft te kijken. 
Op de dag van de workshop zelf volgt u vaak een vast programma wat ongeveer een 1,5 uur zal duren. U zult samen met Carla en eventueel haar team het receptuur doornemen en daarna gezamenlijk, met uw gezelschap, het culinaire diner bereiden. Tijdens het bereiden van het overheerlijke diner zult u natuurlijk kunnen proeven van fijne verschillende borrelhapjes. 

Wanneer alle voorbereidingen zijn getroffen mag u plaatsnemen in de luxe eetkamer van de villa. U zult plaatsnemen aan een zeer smaalvol gedekte tafel zodat u, voordat u met het eten van de culinaire maaltijd begint, al in de juiste sferen zult komen. Terwijl u geniet van een heerlijk glas wijn of een ieder ander drankje naar wens zullen de koks van De Kokkerie alle taken overnemen en zullen ze u uw zelfbereide maaltijd serveren. 

Wilt u voor het eten nog even genieten van de natuur? Dis is zeker mogelijk. Wanneer u de villa verlaat en de weg oversteekt zult u zich direct bevinden in het mooie groene Baarnse Bos. Een flinke wandeling zal er voor zorgen dat de eetlust goed opgewekt wordt. Wilt u niet de natuur in maar toch nog een korte vergadering inlassen voordat u gaat eten? Ook dit is geen probleem. In de villa is een vergaderruimte, geschikt voor maximaal 10 personen, waar u uw vergadering kunt organiseren. 

Type kookworkshops bij de Kokkerie

De kookworkshops die Carla organiseert varieren enorm. Door haar grote kennis in de kookwereld zal ze u kunnen begeleiden in veel verschillende bijzondere keukens. Zo zult u er verzekerd van zijn dat er ook een keuken tussen zit waar u graag wat meer kennis over wilt opdoen. 
Van de vele verschillende aangeboden kookworkshops zijn de Franse haute cuisine, traditionele Italiaanse comfort food en authentiek Chinees koken al jaren de grote favoriet. Bent u al goed bekend met deze keukens en wilt u graag iets anders proberen kunt u ook kookworkshops kiezen en kennis maken met de volgende keukens: 
Grieks, Caribisch, Normandisch, Marokkaans, Thais, Provençaals en Indisch. 

Naast deze keukens is het ook mogelijk om zelf te leren hoe u een bijzondere traditionele high tea organiseert. U zult de traditionele hapjes die er bij horen zoals scones met de bijbehorende clotted cream leren maken en nog veel meer. 

Altijd al willen weten hoe u zelf overheerlijke dimsum gerechten kunt maken? En organiseert u binnenkort een thema avond op kantoor dat geheel in het teken staat van Azië? Kom dan eerst samen naar De Kokkerie om te leren hoe u zelf deze traditioneel Chinese delicatesse kunt maken. Zo kunt u tijdens uw eigen thema avond iedereen verrassen met de lekkerste dimsum die ze ooit gegeten hebben. 

Voor wie is coorperate cooking? 

Coorporate cooking is voor iedereen die graag van koken houdt en het leuk lijkt om dit samen met de collega’s te doen. De workshops worden georganiseerd wanneer u met een groep van tussen de 9-14 personen bent en de kosten bedragen €67,50,- per persoon. In dit bedrag zijnd e workshop, de bijpassende wijn, de happjes die genuttigd worden tijdens het koken en het receptuur in begrepen. Ook is het gebruik van de vergaderruimte, geschikt voor maximaal 10 personen, inbegrepen in deze prijs. 

Dus wilt u dit jaar graag iets nieuws proberen en samen met uw collega’s of werkrelaties de wondere wereld van het koken wat meer ontdekken? Neem dan snel vrijblijvend contact op om uw opties te bespreken.

Gerelateerde artikelen

Het belangrijkste bak product

Crème brûlée branders

Koffie met of zonder kalk?