Particuliere verhuizing: waar moet u allemaal aan denken?

Bijna iedereen verhuist meerdere keren in zijn leven. Soms gaat het om een kleine verhuizing bijvoorbeeld in het geval van de student die op kamers gaat. In het geval van een grotere particuliere verhuizing, van de ene naar de andere woning, komt er veel meer bij kijken. Wist u dat verhuizen één van de meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven is? We helpen u graag door een aantal belangrijke zaken voor u op een rij te zetten. 

Vooruit plannen 

Een verhuizing is veel meer dan het (laten) verhuizen van uw spullen op de dag zelf. De voorbereiding is eigenlijk veel belangrijker. Hoe meer u van tevoren uitzoekt en regelt, des te minder zorgen hebt u op uw verhuisdag. En natuurlijk kunnen wij u ook veel werk en zorgen uit handen nemen! 

Klussen 

Welke klussen wilt u in het huis uitvoeren vóór de verhuizing? We hoeven u vast niet uit te leggen dat het makkelijker klust in een leeg dan in een ingeruimd huis. Hoeveel kamers gaat u sausen of behangen? Zet al deze werkzaamheden op een rij en reken royaal qua tijd: het zit altijd wel ergens tegen. Met de juiste berekening weet u hoeveel weken (of dagen) u nodig hebt om helemaal klaar te zijn vóór de verhuisdag. Maak ook goeie afspraken met bezorgers van nieuwe spullen. Hoe jammer zou ’t zijn als uw nieuwe bed pas een week na de verhuizing wordt geleverd. 

Extra woonlasten 

Iedereen probeert ’t te voorkomen maar bij een particuliere verhuizing is er bijna altijd sprake van dubbele woonlasten. Om tijd te hebben om te klussen in uw nieuwe woning is het fijn als u ’s avonds kunt terugkeren, eten en slapen in uw oude huis. Met een goeie planning en de juiste hulp kunt u die extra woonlasten wel beperkt houden. 

Zelf verhuizen of laten verhuizen 

In sommige gevallen is zelf verhuizen prima te doen, bijvoorbeeld bij een kleine verhuizing of een verhuizing met niet veel grote meubels. Bij een grote verhuizing of veel grote stukken wordt het een ander verhaal. Wij zijn gespecialiseerd in particuliere verhuizingen, werken snel en vakkundig en nemen u veel zwaar werk uit handen. Tevens zijn uw spullen bij Fasterverhuizingen verzekerd op de verhuisdag wat niet geldt als u de verhuizing zelf met vrienden uitvoert. 

U laten verhuizen lijkt een dure aangelegenheid maar kunt u zo duur of goedkoop maken als u zelf wilt. Als u bijvoorbeeld alles netjes heeft ingepakt in verhuisdozen kunnen wij ons richten op het sjouwwerk. U kunt ook geld uitsparen door iedere keer als u naar uw nieuwe woning gaat een paar ingepakte dozen mee te nemen. Zet ze op zolder of in een kamer die al klaar is maar die u niet meteen gaat gebruiken. 

Eventueel huurt u voor weinig geld een klein busje en verhuist u voor de verhuizing zelf al wat spullen. Houd er wel rekening mee dat uw spullen niet zijn verzekerd, mocht er onverhoopt iets vallen, breken of beschadigd raken. Onze verhuizers halen uw bed en kast snel uit elkaar maar als u dit zelf doet bespaart dit ook tijd en dus geld. Zelf meehelpen met sjouwen scheelt de verhuizers op en neer lopen. Denkt u wel aan uw rug? Bespreek dit allemaal van tevoren met ons: wij houden hier rekening mee bij onze offerte. 

Opruimkansen 

Verhuizen is trouwens dé uitgelezen mogelijkheid om eens flink op te ruimen. Wat hebt u al een paar keer meeverhuisd, belandt steeds opnieuw op zolder en komt u nu weer tegen? Welke spullen bewaart u al heel lang? Heeft u er geen emotionele binding meer mee? Er iemand anders blij mee maken of weggooien lijkt dan een goeie keuze. Opgeruimd staat netjes en scheelt verhuistijd. 

Adreswijziging doorgeven 

Wat veel mensen nogal rompslomp vinden en wat ook regelmatig misgaat is het doorgeven van adreswijzigingen. Maar zo ingewikkeld is het niet: met de Verhuis- en doorstuurservice van PostNL neemt u zichzelf veel werk uit handen. Tevens wordt de kans een stuk kleiner dat u een belangrijke instantie vergeet. Wat goed kan werken: maak ruim van tevoren al een lijstje. Een goeie leidraad daarbij: van wie en welke instanties hebt u de afgelopen tijd post en mail ontvangen? 

Energie, water en internet 

Stel zeker ook uw energieleverancier, het waterbedrijf en uw internetprovider op tijd op de hoogte van uw verhuizing. Bedenk dat u in uw nieuwe huis ook al energie en water nodig hebt bij het klussen. En hoe vervelend kan het zijn als u de eerste week nog geen internet hebt op uw nieuwe adres, terwijl u vast ook dan nog veel online moet regelen? Op uw oude adres geeft u samen met de nieuwe bewoners de eindstand van energie en water door. In uw nieuwe woning doet u dat dus samen met de vertrekkende bewoners. 

Overbrugging en opslag 

Het verhuist het meest makkelijk als u direct van uw huidige woning naar uw nieuwe huis kunt gaan. Soms zit daar echter tijd tussen. Voorbeeld is de situatie dat het financieel gunstig is om de sleutels van uw oude huis eerder over te dragen aan de nieuwe bewoners. In dat geval hebt u dus tijdelijke woonruimte nodig én opslagruimte voor uw spullen. Regel dit zo vroeg mogelijk, dit voorkomt hoge kosten als u met spoed ruimte nodig heeft. 

Onze service 

We hopen dat u uw voordeel doet met bovenstaande informatie. Hebt u vragen over uw aanstaande verhuizing? Wij hebben veel ervaring met zowel grote als kleine verhuizingen. Als u dat wenst pakken wij ook alles voor u in en in uw nieuwe woning weer uit. Door ons in de arm te nemen bespaart u zichzelf veel zorgen, gesjouw en de kans op fysieke klachten. Uw zorg = onze zorg. Maak hier een berekening van uw verhuiskosten of bel ons om uw wensen door te spreken.