Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Zo kun je goedkoper verhuizen

Een nieuw huis kopen of huren kost je altijd geld, zoals ook de verhuizing zelf gewoon behoorlijk wat geld kost. Toch kun je wel degelijk besparen op de verhuiskosten. Lees hier verhuistips goedkoop verhuizen. Handig, want met het geld dat je bespaart kun je leuke dingen voor in je nieuwe huis aanschaffen. 

Doe zoveel mogelijk zelf 

Wat jij zelf kunt doen, hoeft een eventueel ingehuurd verhuisbedrijf in omgeving Den Haag niet te doen. Doe dus zoveel mogelijk zelf. Pak zelf je spullen in en uit en indien nodig monteer en demonteer je zelf je meubels. Wil je helemaal goedkoop, verhuis dan zelfstandig en doe dat met assistentie van familie en vrienden. Huur je wel een bedrijf in, dan nog is het verstandig zelf zoveel mogelijk te doen. De verhuizing kan dan sneller en je hoeft dan wellicht minder mensen in te huren. En het scheelt al heel behoorlijk of je drie of vier verhuizers in moet huren. 

Vraag meerdere offertes aan 

Ga niet over een nacht ijs als je een verhuisbedrijf gaat inhuren. Er zijn heel veel bedrijven met elk hun sterke en minder sterke punten zoals ook het dienstenaanbod behoorlijk kan variëren. Vraag dus verschillende offertes aan en vergelijk die goed. Zo kom je tot de voor jou beste keuze, vaak de goedkoopste keuze. 

Liever het verhuisbedrijf om de hoek 

Bij het inhuren van een verhuisbedrijf is het zeer verstandig om een bedrijf te vinden dat dicht in de buurt gevestigd is. Verhuisbedrijven rekenen namelijk voorrijkosten en die kosten bespaar je dus door een bedrijf dat bij wijze van spreken om de hoek gevestigd is in te huren. Woont je in omgeving Den Haag? Dan is verhuisbedrijf Snelle Jongens het goedkoopste verhuisbedrijf in Den Haag

Start de voorbereidingen vroegtijdig

Een geslaagde verhuizing is een kwestie van goed en tijdig organiseren en plannen. Liever veel te vroeg dan te laat, want als je alles op het laatste moment gaat doen, is de kans op het maken van fouten veel groter. En fouten kosten je vaak geld. Op tijd regelen betekent vaak ook een veel betere nachtrust. Scheelt je weer in de kosten voor slaappillen! 

Verhuis op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag en niet aan het einde van de maand 

Het is uit kostenoverwegingen beter om niet op vrijdag, in het weekend of aan het einde van de maand te gaan verhuizen. Dit zijn voor verhuisbedrijven namelijk de drukste tijden. Soms is er dan niet eens voldoende mankracht beschikbaar, terwijl er bedrijven zijn die op genoemde fagen een forse toeslag berekenen. Voor de maandag tot en met donderdag worden daarentegen juist wel eens kortingen aangeboden. 

Je spullen passen ook in tweedehands verhuisdozen 

Zo! Dat valt tegen. Veel mensen denken dat het aanschaffen van verhuisdozen niet zo heel duur is, het tegendeel is echter waar. Koop je nieuwe dozen, dan kunnen de kosten heel behoorlijk oplopen. En dat in de wetenschap dat je het ook met tweedehands dozen prima kunt doen. Op websites als Marktplaats worden vaak gebruikte verhuisdozen aangeboden, terwijl het goed is om de buurt in de gaten houden of meer mensen gaan verhuizen. Wellicht kun je met die mensen een leuke deal sluiten. 

Recht op vergoeding? 

Nog steeds laten teveel mensen het recht op een tegemoetkoming in de kosten liggen. Zonde, want in bepaalde gevallen heb je namelijk recht op een leuk geldbedrag als er sprake is van ‘moeten’ verhuizen. Mooi voorbeeld is wel het moeten verlaten van een huurhuis omdat er onderhoud nodig is. Zoek naar de mogelijkheden op een vergoeding, op deze manier kun je zonder al te veel moeite geld besparen op de totale verhuiskosten. 

Meer verhuistips goedkoop verhuizen 

Volg je bovenstaande tips op, dan kun je al heel veel besparen op de toch vaak kostbare verhuizing. Met het geld dat je op deze manier verdient, maak je je nieuwe woning nóg mooier. Uiteraard zijn er meer manieren om geld te besparen. Zo neem je natuurlijk al tijdens de sleuteloverdracht spullen van je oude naar je nieuwe huis in je eigen auto mee, om zo de werkzaamheden van het in te huren verhuisbedrijf te beperken en zo op de nota te besparen. Je nieuwe huis wil je uiteraard graag van nieuwe verf voorzien. De door de bouwmarkten gevoerde eigen merken zijn goedkoper dan de bekende A-merken, terwijl ze kwalitatief amper nog iets voor elkaar onderdoen. 

Kringloop 

Wat je tijd (en dus geld) scheelt is je oude meubeltjes te laten halen door een kringloopwinkel. Zij halen het vaak gratis en hebben er soms zelfs wel geld voor over. Bovendien scheelt het je ook het nodige tilwerk, goed voor je rug dus. Behalve voor verhuisdozen zijn websites als Marktplaats zeer de moeite waard om in de periode voor je verhuizing scherp in de gaten te houden. Daar worden handige en leuke spullen goedkoop aangeboden. En als je de tuin in moet richten en heb je daar geen tegels voor? Op Marktplaats worden tegels vaak zelfs gratis aangeboden. Moet je ze wel even ophalen uiteraard. 

Geen schade 

De verhuizing helemaal zelf doen is natuurlijk de goedkoopste optie. Bedenk wel dat je spullen heel en schadevrij vervoerd moeten worden en bedenk ook dat er maar net genoeg vrienden en familie vrij moeten zijn op de verhuisdag om jou te helpen. En verhuisbedrijf inschakelen kost weliswaar geld, als je zelf al zoveel mogelijk doet, kun je de kosten voor hun diensten wel reduceren. Door het inschakelen van een verhuisbedrijf weet je zeker dat je spullen ongehavend op de plek van bestemming komen. Dat scheelt je geld als je vanwege allerlei beschadigingen nieuwe spulletjes moet kopen. Bepaal je budget en weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af en kies vervolgens voor de goedkoopste verhuizer, het dichtst bij je in de buurt.

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/