Het Thuisgevoel
Image default
Tuin en buitenleven

Zo gebruik je een hangmat zonder bomen

Wanneer ik aan een hangmat denk dan moet ik eigenlijk direct denken aan de zomer. Het is namelijk een typisch product dat in de zomer tevoorschijn wordt getoverd en weer wordt opgehangen. Heerlijk luieren en kijken naar de prachtige strakblauw lucht. Of zelfs heerlijk ontspannen een filmpje kijken of een boek lezen. Het enige wat je hoeft te doen is twee aanknopingspunten vinden en de hangmat ophangen. Maar wat als je geen twee aanknopingspunten kunt vinden? Geen zorgen, er is een oplossing.

Een hangmat standaard

Vroeger waren de hangmat standaarden erg groot, duur en lastig in elkaar te zetten. Dit is tegenwoordig heel anders. Speciaal voor de mensen die geen goede aanknopingspunten hebben is er een hangmat standaard ontworpen. Niet alleen kun je de hangmatstandaard nu zonder aanknopingspunten plaatsen, ook kun je hangmat plaatsen waar je wil. Wanneer de zon draait kun je vrij simpel de hangmatstandaard mee draaien. Of wanneer je toe bent aan een beetje schaduw kun je de hangmat standaard de schaduw in slepen.

Let wel op, want wanneer je een hangmat zonder spreidstok gaat ophangen dan lig je vrij laag. Dus voor mensen die lastig kunnen opstaan of slecht ter been zijn is het een aanrader om een hangmat met spreidstok te gebruiken. Hierdoor wordt de hangmat strakker opgehangen en kun je eenvoudiger in en uit de hangmat stappen.

Een metalen hangmat standaard

Ook zijn er verschillende soorten hangmat standaarden. Zo kun je kiezen voor metaal of hout. De metalen variant is wat strakker vormgegeven. Het materiaal is erg licht waardoor je de standaard simpel kunt verplaatsen. Ben je een beetje handig? Dan kun je de standaard binnen enkele minuten in en uit elkaar halen.

Een houten hangmat standaard

Een houten hangmat standaard gaat vooral om de looks. Het ziet er prachtig uit, maar is wel een stuk zwaarder. Hierdoor is het ook lastiger te verplaatsen en is het opbergen een grotere klus. Het geheel moet namelijk weer uit elkaar geschroefd worden wat toch zo’n 10 tot 15 minuten kan duren.

Wil jij graag een hangmat standaard kopen? Klik dan op deze link!