Het Thuisgevoel
Image default
Winkelen

Meubels ‘kwali-meerderen’

Consuminderen is de oplossing, zeggen sommige mensen ook wel eens. Toch werkt dat niet zo positief op je gevoel. Het je het namelijk ook bekijkt: het woord ‘minder’ zit erin. En, wie wil er nu minder? Het kan anders. Hoe? Dat lees je hier.

Anders consumeren: Arends Stofferingen

Bij Arends Stofferingen werken ze aan anders consumeren. Hergebruik en reparatie zijn bekende vormen van anders consumeren, weten ze bij Arends Stofferingen. Iets nieuws kopen is niet slecht, weten ze ook bij Arends Stofferingen. Alleen energie gebruiken om iets op te knappen in plaats van iets nieuw te maken, kan ook net zo goed een andere vorm van investeren zijn. Soms heeft bijvoorbeeld een bank een emotionele waarde en is afscheid nemen van de bank niet de beste oplossing voor iemand, geeft Arends Stofferingen aan.

Een ander ziet dit als consuminderen, maar je consumeert wel: je kiest ervoor om energie te steken in het opknappen. Dat is consumptie, maar wel een hele bewuste vorm. We mogen best anders gaan kijken naar het woord consumeren.

Wat is werken

Vaak denkt men bij consuminderen ook aan minder werken. Maar dat hangt totaal af van wat je als werk ziet. Als je tijd steekt in het bewust kiezen wat je wel of niet wil is dat ook een vorm van werken: werken aan een mooie wereld met duurzame producten voor in je huis.

Andere functie

Soms krijgt een meubelstuk een nieuwe functie. Het voordeel is dan dat je geen nieuw meubelstuk hiervoor hoeft te kopen. Het geld dat je hiermee bespaart kun je dan bijvoorbeeld steken in een potje voor als je wel iets wil kopen en meer kwaliteit wil. Zo verander je dus naar meer kwaliteit. Dat is niet alleen prettig voor het milieu, maar ook voor je eigen woongenot.

Dus als iemand dan nog eens vraagt of je aan het consuminderen bent? Dan kun je misschien wel zeggen: ik ben aan het ‘kwali-meerderen’. Een hele andere manier van kijken.

https://www.arendsstofferingen.nl/