Het Thuisgevoel
Image default
Winkelen

Weer in Lommel

Het weer in Lommel is bijna net zo’n centraal onderwerp als de kroeggesprekken. De weersomstandigheden zijn voor veel inwoners reden tot discussie. Van de vorige lente, tot wat we deze zomer kunnen verwachten, iedereen heeft een mening. Maar wat is er eigenlijk te vertellen over het weer in Lommel?

Klimaat

Het klimaat in Lommel is net als in veel steden in deze regio, een gematigd zeeklimaat. Dat betekent dat de temperaturen gematigd tot warm zijn, maar ook mogelijke regenbuien. Het klimaat wordt vooral beïnvloed door de zee, dat is de eerste factor. De tweede factor is continentaal, wat betekent dat het klimaat variëren en soms worden verstoord door lange periodes met warm weer.

Voorjaar

In het voorjaar blijven de temperaturen meestal een luchtvochtig en aangenaam. Lente in Lommel wordt gekenmerkt door veel bloesem waarvan de meeste in Mei en Juni verschijnen. In het voorjaar zijn de meeste regenbuien niet hevig, maar er is wel de mogelijkheid van wat lokale buien met een lichte onweersbui.

Zomer

In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot dertig graden Celsius of meer, afhankelijk van het jaar. In juli en augustus heb je meer kans op hittegolven. De hitte kan in combinatie met vocht soms aangenaam zijn, maar soms ook de stad en het leven eromheen beïnvloeden.

Najaar

In het najaar, wat meestal wordt aangekondigd met hevige regenbuien, worden de temperaturen meestal half oktober meer gereguleerd. De herfst in Lommel is meestal vrij rustig in vergelijking met andere staten. Er kunnen regenbuien voorkomen, maar ook veel zonnige perioden.

Winter

In de winter kunnen temperaturen dalen, maar de stad kan ook worden getrakteerd op vorst en sneeuw. De temperatuur kan variëren tussen -5 tot 1 graad Celsius. Er zijn vaak perioden met zon, gevolgd door buien. Doorsnee winters zijn over het algemeen kort en warm.

Het weer in Lommel is iets dat veel inwoners interesseert. Van de vorige lente, tot wat we deze zomer kunnen verwachten, iedereen heeft een mening. Voor meer informatie over het weer in Lommel, bezoek weer in Lommel.

Conclusie

Kortom, het weer in Lommel is net zo gevarieerd als in andere steden in de regio. Van hittegolven in de zomer tot winter kou, het klimaat is gematigd zeeklimaat. Voor meer informatie over het weer in Lommel, bezoek weer in Lommel.

.