Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

Aantrekkelijke advertentie voor het verhuren van je woning

Er komt van alles op je af als je je woning gaat verhuren en een advertentie moet (laten) maken. Het kan makkelijk zijn om fouten te maken als je een beginnende verhuurder bent, vooral als je niet goed voorbereid bent op de zaken die belangrijk zijn tijdens het huurproces. Kom in de tekst hieronder te weten wat de do’s en don’ts zijn van een aantrekkelijke advertentie voor het verhuren van je woning.

 

Do: Hoge kwaliteit foto’s van je woning

Je kunt voor een goede eerste indruk zorgen door professionele en hoge kwaliteit foto’s te maken of laten maken. Laat vooral de beste kanten van je huis belichten. Onderhoud het pand en ruim alles netjes op voordat je de foto’s laat maken. Zo kun je sneller potentiële huurders aantrekken. Wil je je woning verhuren aan expats, ook dan zijn foto’s van goed kwaliteit essentieel.

 

Don’t: Onvolledige gegevens

Eén van de fouten die velen maken bij creëren van een advertentie voor de woning is het verstekken van informatie die onvolledig of onhelder is. Plaats alle relevante contactgegevens in de advertentie. Je kunt zelfs aangeven wat het beste moment is om contact op te nemen. Hoe makkelijker bereikbaar je bent, des te sneller je een potentiële huurder kunt vinden nadat ze de advertentie bekeken hebben.

 

Do: Een gedetailleerde beschrijving van je woning

Ga je een advertentie opstellen, dan is het essentieel om voor een gedetailleerde beschrijving van het pand te zorgen. Verstrek voldoende informatie zodat potentiële huurders al vanaf in de advertentie een beeld hebben van wat ze kunnen verwachten. Denk aan details als de locatie, de grootte, het aantal slaap- en badkamers, de voorzieningen, de staat, parkeergelegenheid, energielabel en dergelijke.

 

Don’t: Overdrijf niet in de advertentie

Maak een realistische advertentie op waarbij je geen onjuiste of misleidende informatie verstrekt. Overdrijf nooit over de voorzieningen van het huis en wees zo accuraat mogelijk. Zo vermijd je teleurgestelde of boze huurders die door een misleidende advertentie hun tijd en energie hebben verspild.

 

Do: Unieke kenmerken belichten

Elke huis beschikt over bepaalde unieke kenmerken. Gebruik de advertentieruimte om deze aspecten te benadrukken zodat je de overtuigingskracht van potentiële huurders kunt overwinnen, ook al wil je je woning verhuren aan expats in tegenstelling tot reguliere huurders. Denk bij unieke kenmerken van een woning aan een mooie tuin, een balkon met een prachtig uitzicht, een luxe badkuip, een onlangs gerenoveerde keuken of een goed gelegen locatie.

 

Don’t: Teveel persoonlijke informatie delen

Wees voorzichtig met het delen van persoonlijke informatie in je advertentie als je je woning verhuurt. Vermijd het vermelden van gevoelige informatie als volledige naam, adres of contactgegevens. Door te veel persoonlijke informatie te delen kun je in de problemen raken omtrent privacy. Het enige wat je moet vermelden in de advertentie is de nodige informatie, relevant voor potentiële huurders. Het delen van gevoelige informatie kun je voor latere stadia van het verhuurproces gebruiken, wanneer je al een selectie van potentiele huurders gemaakt hebt.

 

Tip: Verhuurmakelaar-almere.nl