Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

De rol van een slotenmaker bij het herstellen van inbraakschade

Een inbraak heeft een grote impact op bewoners. Dat geldt niet alleen voor een inbraak in een woning waar de bewoners thuis aanwezig zijn, maar ook voor inbraken die bewoners pas opmerken bij thuiskomst na een dag werken, een vakantie of een etentje. Het is geen fijn idee dat inbrekers in je woning zijn geweest. In het bijzonder, wanneer zij bij de inbraak verschillende waardevolle en dierbare bezittingen hebben onteigend. Een slotenmaker in Dordrecht vertelt je welke stappen doorlopen moeten worden in de eerste uren na een inbraak in je huis. Welke rol speelt de slotenmaker hier zelf in? 

Op zoek naar sporen en vastleggen van inbraakschade 

Kies niet direct voor de hulp van een slotenmaker. Schakel altijd eerst de politie in en bel de verzekeraar, om deze op de hoogte te brengen van de ontstane schade. In sommige gevallen zal de verzekeraar langskomen om de schade op te nemen, in andere gevallen dien je zelf een lijst met gestolen goederen in te dienen. De politie zal proberen ieder spoor naar de dader vast te leggen, om de pakkans te vergroten. Probeer de schade zodoende nooit te herstellen, voordat dit geanalyseerd is door de politie. Je wilt eventuele sporen naar de daders niet onbewust vernielen. 

Met spoed sloten laten herstellen na een inbraak 

Zodra de politie en verzekeraar groen licht geven, kun je beginnen aan het herstel van de ontstane schade. Dit doe je logischerwijs niet zelf; kies voor de hulp van een spoedslotenmaker in de regio. Steeds meer slotenmakers bieden zo’n spoeddienst aan. Zij helpen je ook in de avond en zelfs ’s nachts bij het herstel van inbraakschade aan je sloten. 

Tip: in de periode na een inbraak is het raadzaam een slotenmaker om advies te vragen over de wijze waarop je de inbraakbeveiliging van je woning kunt verbeteren.