Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een anhydrietvloer

Wat is een anhydrietvloer?

Een anhydrietvloer is een gipsgebonden gietvloer. Het is een ondervloer van circa 50 – 60 mm dik. Deze vloer dient als dekvloer en is geen eindvloer. De vloer moet altijd bedekt worden met een toplaag, zoals pvc, laminaat, parket of woonbeton. Anhydrietvloeren worden veelal gestort in woonhuizen, gebouwen/kantoorpanden en bedrijfspanden. Het is uitermate geschikt voor grote oppervlakken, omdat er nauwelijks scheuren of krimp in de vloer zullen ontstaan. De fijne samenstelling van zand en water zorgt voor een grote buig- en treksterkte. Echter, een anhydrietvloer kan niet gestort worden in vochtige of natte ruimtes.

Voordelen

Een anhydrietvloer heeft talloze voordelen. Zo is de vloer overal even sterk, waardoor er geen wapeningsnet nodig is. De vloer heeft een hoge weerstand tegen scheurvorming en hoge druk- en buigsterkte. Ook hoeft u niet dagen te wachten tot de vloer gegoten en droog is. Een anhydrietvloer is namelijk in snel tempo gemaakt en beloopbaar na 24 uur. De vloer is ideaal in combinatie met vloerverwarming. Omdat de vloer zeer plastisch is, zorgt het voor een goede warmtebegeleiding. Tevens is de vloer duurzaam dankzij de lange levensduur. Elke eindvloer kan gelegd worden op een anhydrietvloer, maar het is daarbij wel belangrijk dat de vloer eerst goed geëgaliseerd is.

Kosten

De prijs van een anhydrietvloer egaliseren hangt af van een aantal factoren. Het egaliseren is maatwerk, het is dus lastig om zonder inventarisatie vooraf een prijs te geven. Daarom is onze eerste stap langskomen op locatie. Dit bezoek is volledig vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. Dit bezoek biedt u de mogelijkheid om kennis te maken met ons en voor ons het opstellen van een passend voorstel met offerte.

Wilt u meer informatie of bent u geïnteresseerd in het egaliseren van uw anhydrietvloer? Bekijk dan onze website of neem gerust contact met ons op.

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-anhydriet/