Het Thuisgevoel
Image default
Electronica en Computers

Voedselveiligheid waarborgen door middel van digitale audits

Binnen de horeca branche is het een groot begrip de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. Het controleren van de voedselveiligheid staat in Nederland hoog aangeschreven. Omdat ondernemers zich moet houden aan wetten en richtlijnen is het belangrijk dat hier op gecontroleerd wordt. Dit heeft niet alleen met het voedsel te maken, maar ook met sociale hygiëne.

Digitalisering

Zoals iedereen wel merkt is door de corona pandemie alles in een sneltrein gekomen van de digitalisering. Denk hierbij aan de QR-codes op de tafels om je bestelling door te geven, om zo weinig mogelijk contactmomenten te creëren. Of het betalen door middel van een QR-code. Daarnaast ook steeds meer digitale kassasystemen, dat de bediening door middel van een telefoon een bestelling opneemt en deze direct naar de keuken gestuurd wordt. Echter zijn dit niet de enige digitale mogelijkheden binnen de horeca.

Digital Audits

Binnen de horeca branche kan men ook gebruik maken van digital audits. Door deze digital audits kan een horeca ondernemer onder meer inzicht krijgen in zijn voorraad. Ook kan men de kwaliteit van de voorraad beter bekijken. Door middel van de digital audits kan een horeca ondernemer ook beter inzicht geven aan de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit bij een eventuele controle. Het voordeel hiervan is ook dat de horeca ondernemer de bestelling makkelijker kan doen, aangezien er een overzicht is van de voorraad die aanwezig is.

Hygiëne

Deze digital audits kunnen niet alleen handig zijn voor het beheren van de voorraad. Ze kunnen ook worden gebruikt bij het hanteren van de hygiëne richtlijnen. Zo kan een horeca ondernemer precies zien wat er gedaan is, als hij niet aanwezig is. Het is voor de horeca ondernemer een voordeel, aangezien hij nog steeds controle heeft over zijn horeca zaak. Hygiëne is namelijk een heel belangrijk onderdeel bij de controle van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. Als er geen goede hygiëne is, hoe wil men dan voedselveiligheid kunnen garanderen?

https://ezfactory.nl/en/digital-audits/