Het Thuisgevoel
Image default
Electronica en Computers

Overwegingen bij kabelboom assemblage uitbesteden

Met de stijgende populariteit en het toenemende gebruik van de auto, meer dan honderd jaar geleden, werd de noodzaak ingezien van een systeem van met elkaar verbonden snelwegen door de Verenigde Staten. 

Of u nu van noord naar zuid of van oost naar west reist, er is meestal wel een interstate beschikbaar die uw reis wat vlotter zal laten verlopen.

Op dezelfde manier moeten ook elektronische apparaten hun verschillende onderdelen met elkaar verbinden. Printplaten, bedieningspanelen, displays en andere I/O-componenten moeten rechtstreeks met elkaar worden verbonden, net zoals de I-80 San Francisco California met Teaneck New Jersey verbindt. Lees hier de overwegingen bij het uitbesteden van kabelboom assemblage.

Om dit te doen is een kabelboom nodig die precies gemaakt is voor het systeem waarin hij geïnstalleerd zal worden. Deze connectoren kunnen in grootte variëren van twee korte draden die in elkaar gedraaid zijn om een ventilator met een printplaat te verbinden tot een zeer grote en complexe kabelboom die alle verschillende componenten in een groot mainframe chassis met elkaar verbindt. Hier zijn enkele overwegingen waarvan u op de hoogte moet zijn wanneer u met een contract fabrikant samenwerkt om een kabelboom en kabelassemblage te laten bouwen.

Draadboom en kabel assemblage: hoe ze worden gemaakt

Laten we eerst eens een naam geven aan waar we het over hebben. Een kabelboom is ontworpen om een systeem onderling te verbinden, of om een doos te bouwen, en het is intern aan dat systeem. Het bestaat meestal uit meerdere draden die gebundeld zijn en vertakt zich in verschillende richtingen met meerdere aansluitpunten. 

Een kabel daarentegen is extern en wordt gebruikt om een verbinding tussen verschillende systemen tot stand te brengen. Het type isolatie, de dikte en de etikettering van een kabel worden specifiek ontworpen voor de omgeving waarin hij wordt gebruikt.

Om een van deze kabels te bouwen, zal uw contract fabrikant waarschijnlijk de volgende stappen volgen:

  • Controleer de bouw documentatie: uw CM zal uw specificaties en uw bill of materials (BOM) beoordelen. Hij zal ook alternatieve onderdelen onderzoeken indien nodig om niet-beschikbare onderdelen in uw BOM te vervangen.

  • Aanschaffen van materialen en onderdelen: Vervolgens zullen de materialen en onderdelen voor uw build worden aangeschaft. Dit omvat ook de onderdelen die nodig zijn om het eindproduct te testen als het eenmaal is gebouwd.

  • Maak productie-instructies: Werkend vanuit de inkomende documentatie, zal de CM interne bouw- en teststappen voor de fabriek voorbereiden. Deze documenten zullen illustraties en voorbeelden bevatten.

  • Bouw de kabelboom of kabelassemblage: Nu is de kabelboom of kabelassemblage klaar om gebouwd te worden.

  • Testen: Zodra het product klaar is, zal een volledige reeks tests worden uitgevoerd om de continuïteit en de pasvorm binnen het systeem te controleren.

Uw CM zal alle fasen van de fabricage van uw kabelboom of kabelassemblage documenteren, van bouwinstructies tot testprocedures. Al deze voorbereidingen zijn echter slechts zo goed als de input die u hen levert. Lees hier meer over kabelassemblage.

http://confed.eu