Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Droogloopmat op rol

Een droogloopmat op rol kom je in veel winkels tegen. De rol heeft een bepaalde afmeting en daar kan een stuk vanaf gesneden worden. Dat kan voor je eigen voordeur zijn, maar wordt bijvoorbeeld ook ingezet voor een droogloopmat voor op kantoor, waar een grotere mat een logischere keuze is dan een standaardformaat mat. Een droogloopmat op rol kun je ook online bestellen. Dan heb je alleen niet de mogelijkheid om het materiaal te voelen. Een droogloopmat op rol kan wasbaar zijn, maar dat is niet noodzakelijk. 

 

Droogloopmat of schoonloopmat?

Let er wel op dat een droogloopmat op rol iets anders is dan een schoonloopmat op rol. Afgezien van dat ze allebei van een rol komen dan. Een droogloopmat kan namelijk meer vocht opnemen dan een schoonloopmat. Vandaar ook de naam. Een droogloopmat is bedoeld om je schoenen droog te maken. Een schoonloopmat daarentegen is bedoeld om de viezigheid van je schoenen te vegen. Uiteindelijk doen beide varianten van allebei natuurlijk een beetje, maar een schoonloopmat maakt minder droog en een droogloopmat maakt minder schoon. 

 

Binnen of buiten?

Omdat een droogloopmat meer vocht kan opnemen, is deze beter geschikt voor buitengebruik dan een schoonloopmat. Ook binnen heeft een droogloopmat voordelen. Als je bijvoorbeeld net door een bui gefietst of gewandeld hebt, wil je waarschijnlijk het liefst meteen binnen zijn. De droogloopmat kan dan het afdruppelende vocht van je hele lijf opnemen en je kunt nog steeds je schoenen droog vegen. Je kunt een droogloopmat op rol dus voor binnen en voor buiten inzetten. 

 

Zelf formaat bepalen

Het voordeel van een droogloopmat op rol is dat je grotendeels zelf het formaat kunt bepalen. Als de rol de juiste breedte of lengte heeft voor wat jij zoekt, is dit goedkoper dan een droogloopmat op maat laten maken. Een droogloopmat op rol met een formaat dat net te klein is, is minder praktisch. Als de rol net te breed is voor je lengte of breedte, kun je dit zelf nog altijd bijsnijden. 

 

Droogloopmat bestellen? Ga naar Beukmeubels.nl.