Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Zorgen voor een uitgebreide bouwkundige keuring

Het doen van de bouwkundige keuring bij de aankoop of verkoop van een woning is altijd aan te raden. Het is de manier om een goede inspectie te doen. Daar zijn ook technische richtlijnen voor. Met als voordeel dat je dus ook echt een duidelijk inzicht krijgt in hoe het op technisch gebied met de woning gesteld is. Alle elementen worden dan nagezien op de juiste wijze. Met als voordeel dat je op een beter onderbouwde manier kunt beslissen over het wel of niet doen van de aankoop. Dat is waar je het voor doet.

Goed op gebreken letten

De bouwkundige keuring is een manier om goed op de eventuele gebreken gewezen te worden. De specialist brengt alles in kaart. Dit wordt dan in een rapport opgenomen. Daarbij wordt ook gekeken naar de kosten voor herstel. Er wordt niet alleen gekeken naar de korte termijn. Ook de kosten op lange termijn worden benoemd. Doordat alle onderdelen erin zijn meegenomen, kan je zeker zijn dat je een compleet inzicht en overzicht krijgt. Dat geeft de nodige rust. Je kunt een veel betere beslissing nemen wanneer je dit allemaal goed voor ogen hebt. Daar doe je het voor.

Op alle zaken gelet

De bouwkundige keuring is op alle vlakken compleet. Er wordt gekeken naar alle punten die een rol spelen. De deskundigheid van de keurder is daarin natuurlijk ook heel belangrijk. Het is namelijk een zekerheid dat je dan ook echt weet waar het allemaal om draait. Het rapport wordt opgesteld aan de hand van de richtlijnen zoals de vakverenigingen die opstellen. Zo is iedereen er zeker van dat het ook voldoet aan de eisen. Dat kan je goed gebruiken wanneer je een aankoop moet gaan doen. Ook met het oog op bijvoorbeeld de hypotheek maakt dit een groot verschil.

Wanneer de keuring doen?

Het is belangrijk om de bouwkundige keuring op het juiste moment te doen. het is namelijk zaak om de eventuele gebreken te ontdekken voor ze kosten met zich gaan meebrengen. Daarom is het slim om dit in ieder geval voor de aankoop van de woning te doen. Zaken zoals rotte kozijnen of lekkende leidingen worden zo opgemerkt voor je de aankoop doet. Daarmee kan je kosten voorkomen waar je niet voor wilt opdraaien. Het zijn vaak deze kleine gebreken die je niet ziet waar je niet mee geconfronteerd wilt worden wanneer het te laat is.

Nooit te veel kwijt zijn

De bouwkundige keuring hoeft geen groot probleem te vormen. Het is namelijk zo dat de gespecialiseerde bedrijven duidelijke prijzen hanteren op dit gebied. Door de kosten voor de keuring te betalen, kan je veel hogere kosten voor andere problemen voorkomen. Het is wel heel fijn om er zeker van te zijn dat je alles hebt nagezien en je zeker weet dat de woning er klaar voor is om bewoond te worden op jouw manier. Je weet of je kunt verbouwen en wat de woning allemaal aankan. Dit is allemaal voor een kleine prijs te krijgen met keuringen.

 

Meer weten? Kijk op Keuringshuis.nl.