Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Een tuinhuisje plaatsen, zelf doen of laten doen? 

U gaat niet over één nacht ijs wanneer u een tuinhuisje koopt; allereerst zult u nagaan waar het tuinhuisje geplaatst zal worden, waarbij u altijd een extra ruimte (looppad en afvoer) van circa 50 cm. in acht neemt. Het meest gangbare is een verhard looppad rondom het tuinhuisje. U kunt dit sierlijk oplossen met gebruik van boerengrind of Ardenner split in big bags – gebruik in beide gevallen voor de versteviging een grindmat. 

Tuinhuisje kopen

Natuurlijk kunt u overal een tuinhuisje kopen, dit kan bij een bouwcentrum, of online op een blokhuttensite. Beiden bieden hun eigen voordelen; het bouwcentrum biedt doorgaans een bescheiden collectie blokhutten/ tuinhuisjes, daarbij komt dat de kwaliteit doorgaans niet echt duurzaam is. Door het gebruik van relatief goedkope houtsoorten koop je in een bouwcentrum tegen een lage prijs een huisje, maar zal deze veel minder lang meegaan. Een specialistische blokhutten/ tuinhuisjes winkel daarentegen biedt de klant kennis, ervaring, en een hoge kwaliteit van duurzaam en dik hout. Des te dikker het, des te langer de blokhut zal meegaan, is de vuistregel.

Bestaand tuinhuisje herstellen van houtrot

Hebt u reeds een tuinhuisje, maar is deze aangetast door houtrot, dan haalt u hier een houtrot reparatie deskundige bij. Vooral wanneer het tuinhuisje verder nog relatief goed functioneert kan een kleinschalig onderhoud al voldoende zijn. Is uw tuinhuisje dermate aangetast door lekkage en weeromstandigheden dat er grondiger herstelt moet worden, dan kunt u wellicht beter overgaan tot de aankoop van een nieuw tuinhuisje.

Tuinhuisje plaatsen

Zelf plaatsen? Houdt u van klussen en ziet u niet op tegen de grond bouw-klaar maken en het in elkaar zetten van het tuinhuisje, incl. leidingen, dan doet u het natuurlijk zelf. Bestel online zand in big bags, op deze wijze is de bouwgrond gemakkelijker te bewerken.

Toch maar wel een klusbedrijf inschakelen, dan treft u online de meest voordelige klussers om deze klus te klaren! Natuurlijk kost dit wel iets, het grote voordeel is echter dat u snel en vakkundig geholpen bent, en u snel van uw tuinhuisje kunt genieten.

https://www.betondingen.nl/midi-big-bag-ophoog-straat-zand-05.html