Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Haal de toekomst in huis met elektrische radiatoren

Minder gas, meer elektriciteit

Vroeg of laat zullen we allemaal te maken krijgen met de energietransitie van gas naar groene stroom. Gas is een fossiele brandstof en zoals alle fossiele brandstoffen is de voorraad eindig. Elektriciteit wordt gemaakt met hernieuwbare bronnen zoals wind- en zonne-energie. Met het oog op de toekomst is het verstandig om bij de aanschaf van een nieuwe woning stil te staan bij de vraag of u nog wel een gasaansluiting wilt hebben. Veel nieuwbouwprojecten worden al zonder gas aansluiting opgeleverd. We gebruiken gas momenteel om onze huizen te verwarmen en om warm water uit de kraan te krijgen. Hoe kunt u zonder gas uw huis verwarmen?

Elektrische radiatoren, modern en efficiënt

Om uw huis te verwarmen, kunt u naast vloerverwarming elektrische radiatoren gebruiken. Een badkamer radiator is een goed voorbeeld, maar ook in de slaapkamer of op de zolder is kunt u prima een elektrische radiator plaatsen. Een elektrische radiator oogt modern en is erg efficient. 100% van de elektrische energie wordt omgezet in warmte.

Voordelen van elektrische radiatoren

Elektrische radiatoren bieden een aantal voordelen:

  • Een elektrische radiator wordt zeer snel warm. Dit is erg prettig in het geval van een badkamer radiator.
  • Elektrische radiatoren zijn zeer flexibel te plaatsen en te verplaatsen. Het is dus geen probleem om uw inrichting eens in de zoveel tijd aan te passen. U heeft geen specialisten nodig om bijvoorbeeld leidingwerk aan te leggen.
  • Als u zonnepanelen gebruikt om de elektrische radiatoren van stroom te voorzien, helpt u direct mee aan een lagere CO2 uitstoot.
  • U hoeft niet lang te wachten tot de radiator warm is. Door de hoge efficiëntie verspreidt de radiator direct een aangename warmte.
  • U kunt de radiator eenvoudig en nauwkeurig naar uw wensen instellen.
  • Niet onbelangrijk, elektrische radiatoren zijn relatief goedkoop t.o.v. een gasgestookte verwarmingsinstallatie.

Types elektrische radiatoren

Er is voldoende keuze in elektrische radiatoren. Of u nu van modern design houdt, of juist van klassiek, er is altijd een radiator die bij uw wensen en voorkeuren past. In de badkamer kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een moderne strakke designradiator. In uw woonkamer kunt u kiezen voor een moderne paneelradiator. Als u meer van een klassieke landelijke stijl houdt, dan kiest u wellicht voor een klassiek design radiator. U kunt zelfs kiezen voor intelligente uitvoeringen. Deze detecteren bijvoorbeeld dat er een raam open staat en schakelen zichzelf dan uit. Zo voorkomt u energieverspilling.