Het Thuisgevoel
Image default
Hobby en vrije tijd

Aan de slag met metaaldetectie tijdens de corona crisis

Nu iedereen aan het thuiswerken is bestaat de kans dat je er het liefst op uit wilt trekken. Aan de slag gaan met een van de leukste hobbys “detecteren van voorwerpen” is dan natuurlijk ontzettend leuk om te doen. En je kunt het helemaal corona proof uitvoeren. Voor het hobbymatig detecteren van metalen die onder de grond liggen heb je vaak niets meer dan een basis metaaldetector nodig. Die zijn er in verschillende soorten, maten en met elk eigen features. Je kunt denken aan de zoekdiepte die je wenst of het soort ondergrond. Zo zijn er ook metaaldetectoren die beter geschikt zijn voor zand en andere weer voor grond of zelfs onder ondiep water. Het is maar in welke omgeving je tot rust wilt komen in de gezonde buitenlucht tijdens deze corona crisis. Een keuze maken is door de verschillende mogelijkheden die er zijn vaak niet eenvoudig. Je wilt immers op een goede manier met metaaldetectie aan de slag gaan. Daar hoort natuurlijk ook een kleine investering bij. Want net als iedere andere hobby is dit er ook weer een die je zo gek kunt maken als je zelf wilt.

Metaaldetectie op zanderige oppervlaktes.

Niet iedere ondergrond is hetzelfde. Je kunt denken aan een ondergrond van zand, klei, veen of een van grond. Wanneer je langs het strand woont waar je aan de slag wilt met metaaldetectie is de een keuze maken makkelijk. Dan kies je natuurlijk voor een ondergrond van zand. Maar wanneer je in de stad woont kan dat een keuze lastiger maken. Dat maakt uitvinden waar je aan de slag wilt met metaaldetectie belangrijk. Wanneer je in een park vlakbij aan de slag wilt is de kans dat dit een grondlaag is groot. Maar misschien woon je langs de meest prachtige wandelroutes op het platteland. Dan kun je misschien het beste kiezen voor een metaaldetector die is afgestemd op een grond en veenlaag. Een expert kan je helpen bij het maken van de juiste keuze. Dat is uiteindelijk belangrijk om er optimaal plezier aan te beleven. Zodat je uren aan de slag kunt en je gedachten kan verzetten. Maar misschien nog wel belangrijker de mooiste vondsten kunt doen.

Meld je aan bij clubs van metaaldetectie in de buurt.

Wil je aan de slag met metaaldetectie? Dan zijn er ook verschillende clubs waar je lid van kunt worden en je bodemvondsten kunt delen. Dit geeft natuurlijk een extra uitdaging. Want het is net als dat je aan het vissen bent, wie vangt de meest bijzondere of grootste vis. Wanneer je net bent begonnen met metaaldetectie kun je het beste groepen en pagina’s op sociale media zoeken. Daarop lees je vaak de leukste plekken voor metaaldetectie en deel je bevindingen en de beste tips. Ben je wat verder dan is het ook mogelijk om je aan te melden bij verenigingen en clubs. Dat is in het bijzonder leuk omdat je in contact komt met mensen die dezelfde hobby en interesse als jij delen.