Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het kopen van de meest ideale barkrukken voor bij je kookeiland

Je kan barkrukken aanschaffen voor verschillende bartafels maar ook voor bij en kookeiland. Daar komt bij dat als je gaat zoeken naar de ideale barkruk, dat er ontelbaar veel verschillende modellen en kleuren te koop zijn. Hieronder vind je tips hoe je de beste keuze kan maken voor bij jouw kookeiland. 

Laat het uiterlijk van de barkrukken passen bij je keuken

Een echte domper is als je barkrukken hebt die niet bij het interieur passen. Daarom is dat eigenlijk het eerste en belangrijkste punt om rekening mee te houden. Als je een barkruk gaat zoeken voor bij je keuken en kookeiland, dan is het belangrijk rekening te houden met de stijl en de kleuren. Het is nog steeds mogelijk om stijlen en kleuren met elkaar te combineren en van de barkruk bijvoorbeeld een eyecatcher te maken. Maar het is wel goed om te zorgen dat ze elkaar aanvullen. 

Dan zijn er krukken die je eenvoudig eronder kan schuiven in zijn totaliteit, maar ook als gedeelte. Zo zijn ze met en zonder rugleuning bijvoorbeeld en zijn er verschillende type poten onder de krukken. Op die manier kan je ook kijken naar de ruimte die je hebt en hoe je deze wil benutten. Je kan met je barkruk dus op het gebied van zijn uiterlijk daar ook rekening mee houden. 

Denk na over het onderhoud

Naast het model en de stijl van de barkruk, is het ook belangrijk om te kijken naar het onderhoud van de kruk. En daarbij is het belangrijk om te kijken naar de voor- en nadelen van de materiaalkeuze. Ben je op zoek naar een makkelijk afneembare barkruk? Kijk bijvoorbeeld naar een metalen of een kunststof uitvoering. Wil je gaan voor een landelijke stijl? Kijk dan naar een exemplaar van hout die ook eenvoudig te onderhouden is, maar wel net iets meer onderhoud vergt dan de andere materialen. Ben je minder gehecht aan het makkelijk schoonmaken van de stoel? Kijk dan eens naar leer of suède. 

Denk na over de juiste zithoogte van de barkrukken

Vaak nemen verschillende mensen plaats op de barkrukken en dan is het best fijn als je een goede hoogte hebt. Doordat er verschillende mensen zitten is er eigenlijk niet één goede hoogte. Je kan dan ook het beste kiezen voor een barkruk die in hoogte verstelbaar is. Zo kan iedereen voor zich bepalen wat de ideale voorkeur is om lekker aan de bartafel te zitten. Dat is ook fijner als je voor een langere tijd wilt borrelen. 

Het is wel belangrijk om goed te letten op de hoogte van je kookeiland en de barkrukken die daarbij passen. Als je kijkt naar een kruk die in hoogte verstelbaar is dan zijn ze maximaal geschikt voor een kookeiland van 100 centimeter hoogte. Er zijn ook mogelijkheden voor een kruk op maat. Een barkruk kan je ook op maat laten maken. Zo kan de hoogte ideaal afgesteld worden op jouw kookeiland, samen met de kleur en de styling.