Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Verschillende materialen van vloerkleden

Je hebt net alle Parket benodigdheden opgeruimd en je parketvloer is af. Je vloer is mooi en past precies binnen jouw interieur. Maar er mist wat. Hmm vind je jouw vloer er een beetje kaal uitzien? Dat is het! De vloer is te leeg en kaal, misschien dat een vloerkleed de oplossing is?

Jute

Jute vloerkleden vinden hun oorsprong in warme landen als India. Hier wordt het jute gesponnen uit plantaardige vezels die op een duurzame manier omgetoverd worden in jute vloerkleden. Jute ziet er als stof grof uit en zal kinderen het doen denken aan de zak van Sinterklaas. Jute vloerkleden vind je vooral terug in lichtbruin tinten, hele veel meer kleuren dan kleuren binnen dat spectrum zijn er niet. De natuurlijke kleuren worden omhelst en zo wordt het kleed zo natuurlijk en duurzaam mogelijk gehouden.  Jute vloerkleden hebben dus een stoere en ruige uitstraling omdat ze niet zoveel bewerkt zijn. Wanneer je opzoek bent naar een sterke, duurzame vloerkleed met nauwelijks poespas is een jute vloerkleed de van het voor jou!

Wol

We springen meteen over van het grove jute naar het zachte wol. Wollen vloerkleden worden natuurlijk gemaakt van wol die van de schapen komt. Wol is natuurlijk lekker zacht en warm voor onder de voeten. Naast warmte afgeven en zacht zijn is wol ook super sterk. Schapen die buiten in verschillende weersomstandigheden hebben moeten overleven hebben dat gedaan op wol. Dat laat alleen maar zien hoe sterk wol daadwerkelijk is en hoelang ejj wel niet met een wollen vloerkleed zou kunnen doen. Een wollen vloerkleed kan je trouwens in verschillende kleuren aanschaffen waardoor je hem altijd kan verwerken binne n jouw interieur.

Katoen

Tot slot zijn een van de meest voorkomende vloerkleden de vloerkleden gemaakt van katoen. Katoen wordt net als de bovenstaande materialen op een duurzame manier geproduceerd. Katoen is afkomstig van de katoenplantjes die in warme gebieden groeien. Deze katoenplantjes krijgen na het uitbloeien van de bloemen bolletjes waarin arige zaadjes groeien. Zodra er teveel zaden in het bolletje zitten zal deze opengaan met als uitkomst een bolletje katoen. Deze bolletjes worden geplukt en gespannen tot het katoen dat wij kennen. Vloerkleden van katoen kunnen alle kleuren hebben en zijn als stof dun en luchtig voor op je vloer.

Materialen

Je hebt een vloerkleed nodig maar weet niet van welke stof. Hierboven las je over het stoere met rauwe randjes jute vloerkleed, het warme en zachte wollen vloerkleed en het dunne en luchtige katoenen vloerkleed. Als deze vloerkleden jouw niks lijken heb je gelukkig nog een aantal materialen waar je uit kan kiezen. Welk materiaal spreekt jou het meeste aan?