Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Waarom is een keuken zo belangrijk?

Er wordt vaak gezegd dat de keuken de spil en het hart van een huis is. Het zit zo, ongeacht het soort huis dat je bewoont – groot of klein – je zult het er zeker mee eens zijn dat geen huis compleet is zonder keuken. Van de kleinste functionele keukenruimte tot de traditionele galley-stijl look. – of de meest eigentijdse, open concept keuken met eiland, er kan niet ontkend worden dat de keuken als de belangrijkste ruimte in elk huis moet worden beschouwd.

De belangrijkste kamer in je huis: De keuken weerspiegelt je levensstijl
In vroeger jaren waren keukens vaak kleiner dan nu de norm is. De ruimte werd meestal alleen gebruikt om maaltijden te bereiden en bevatte alleen wat daarvoor nodig was. De keuken was meestal gescheiden van de eetkamer – bijna in een poging om de rommel weg te moffelen voor de rest van het huis. In recentere tijden is de keuken echter een veel veelzijdigere ruimte geworden.

Tip: Keukens Hoorn

In feite kun je met je keuken echt een statement maken over je levensstijl. Keukens zijn tegenwoordig meestal grotere ruimten. Niet alleen dat, ze hebben ook de neiging voor allerlei doeleinden te dienen. Veel keukens hebben nu zowel zitplaatsen als opberg- en kookruimten. De keuken is de belangrijkste ruimte in huis geworden omdat ze nu gebruikt kan worden op de manier die voor jou en je levensstijl het beste werkt.

De belangrijkste ruimte: Een ruimte voor familiebijeenkomsten
De keuken is altijd de ‘machinekamer’ van een huis geweest. Maar nu is het ook echt de belangrijkste spil van de meeste woningen geworden. De keuken is de meest waarschijnlijke ruimte geworden waar het gezin elkaar ontmoet. Ze heeft de ’traditionele’ gezinsruimten, zoals de woonkamer en de eetkamer, ingehaald. Omdat het gezinsleven tot op zekere hoogte versnipperd is geraakt, is de keuken een plaats geworden om elkaar te ontmoeten, bij te praten en rond te hangen

Keukens zijn nu zo ingericht dat ze aan meerdere mensen plaats kunnen bieden. De keuken is dus een meer geliefde ruimte geworden waar het gezin samenkomt. Van barzitjes tot grote werkruimtes zoals kookeilanden, veelzijdigheid is het parool geworden van de moderne keukenruimte.

Die veelzijdigheid betekent dat keukens meer en meer evoluerende ruimten zijn. Keukens kunnen gebruikt worden om in te werken, te koken, te vergaderen (tip: bekijk ook de eikenhouten eettafel), of te entertainen. Bovendien kan de ruimte aangepast worden aan de behoeften van de huiseigenaar.

Wil jij een nieuwe keuken? Direct een Keuken afspraak inplannen.