Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Waarom kiezen voor een parketvloer? Je leest het hier!

Op zoek naar een nieuwe vloer en nog aan het oriënteren? Wellicht is een parketvloer wel wat voor jou! Deze vloer is een investering maar gaat dan ook heel lang mee. Benieuwd of een parketvloer wat voor jou is? Hieronder staan een aantal redenen om te kiezen voor een parketvloer. Lees dus snel verder! 

Parket is een natuurproduct

Een parketvloer is een natuurproduct. Dit zorgt ervoor dat elke plank anders is en geeft een unieke uitstraling. Daarnaast geeft dit een enorm warme uitstraling aan je huis. Het ziet er niet alleen zo uit, maar voelt ook nog zo! Een parketvloer neemt namelijk de temperatuur van de omgeving aan. Hierdoor is een parketvloer geschikt voor elke ruimte! Denk aan de woonkamers, maar ook keukens en slaapkamers zijn een goede optie voor een parketvloer. 

Vele soorten vloeren

Een parketvloer kun je in enorm veel houtsoorten kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal waar je uit kunt kiezen. Je hebt vele opties zoals een eiken vloer, of een beuken vloer. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor het soort patroon. Denk bijvoorbeeld aan een parket visgraatvloer, een lampelparket vloer of een vloer met hongaarse punt. Er is enorm veel mogelijk. Ook zijn er verschillende soorten mogelijkheden qua afwerking. Je kunt de vloer in de was zetten, laten oliën of lakken. Dit is afhankelijk van jouw voorkeur en wat past bij je situatie. Door de vele opties kun je altijd een vloer vinden die perfect bij jou en je interieur past. 

Eenvoudig onderhoud 

Een parketvloer is vrij eenvoudig schoon te houden. Zorg dat stof en vuil verwijderd wordt met een stofzuiger en dweil de vloer hierna. Hiervoor kun je speciaal reinigingsmiddel gebruiken. Dit kun je ook in pakketten verkrijgen. Een parketvloer is verder erg hygiënisch en houdt geen allergenen vast. Hierdoor is de vloer ook geschikt voor mensen met allergieën. 

Nog meer redenen nodig om te kiezen voor een parketvloer? Hieronder nog een kort lijstje: 

  • Een parketvloer is ook geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling

  • Een parketvloer kun je eenvoudig renoveren (opschuren) 

  • Elke vloer is uniek, er zal dus nooit iemand dezelfde vloer hebben! 

Ben je overtuigd? Kijk dan eens bij Kwaliteitparket voor jouw nieuwe vloer! Zij hebben parketvloeren in alle soorten en maten. Hier vind je zeker weten jouw perfecte vloer! Twijfel je nog? Bij Kwaliteitparket kun je ook eenvoudig om advies vragen van een expert.