Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Wat moet ik aan met mijn lege muren?

U kent het wel; u heeft uw huis gezellig ingericht, maar u heeft het gevoel dat er iets mist. Kale muren kunnen dit gevoel veroorzaken. Niets geeft zo’n leeg en steriel gevoel als kale muren. Daar zijn gelukkig genoeg oplossingen voor. Om u een idee te geven van wat u allemaal kunt doen met uw kale muren geven we u in dit artikel een aantal simpele oplossingen. Zo krijgt u binnen de kortste keren ook dat echte gevoel van thuiskomen.

Muurschildering, super origineel

Een erg originele oplossing voor uw kale muren is een muurschildering. Deze oplossing komt weinig voor, dat maakt het misschien juist zo tof. Er zijn genoeg schilders die erg mooie muurschilderingen kunnen maken naar uw wensen. Op deze manier vult u in 1 keer een heel stuk muur op zonder enige moeite. Het voordeel aan zo’n muurschildering; u kunt het zo persoonlijk maken als u zelf wilt.

Behang een stuk muur

Uw muur behangen is een supertof alternatief voor een kale wand. Er zijn erg veel verschillende soorten behang in allerlei kleuren en stijlen. U hoeft niet meteen heel de muur te behangen, u kunt ook een stuk van de muur behangen. Zo is het niet te overdreven. Er zijn zelfs mensen die een rechthoek op de muur behangen en deze vervolgens omlijsten met een zelfgemaakte houten lijst, ook een superleuk alternatief.

Een fotowand ontwerpen

U kunt ook uw eigen fotowand ontwerpen, op deze manier verwerkt u een persoonlijke touch in uw interieur. Dit kan op erg veel verschillende manieren, zo heeft Modulari een erg bijzondere manier om een fotowand te maken. In de vorm van verschillende tegels die u kunt ophangen door middel van een magnetisch ophangsysteem. Zo kunt u tegels vervangen als u toe bent aan vernieuwing.

Fotowand

Hang wandplanken op

Iets wat erg leuk is om toe te voegen aan uw muur zijn wandplanken. Deze zijn er in verschillende soorten en maten maar zijn in de meeste gevallen ongeveer 1 meter breed. U kunt van alles kwijt op deze wandplanken. Bijvoorbeeld boeken, planten, foto’s, souvenirs en ga zo maar door. U kunt ervoor kiezen 1 wandplank op te hangen, maar u kunt er ook voor kiezen meerdere wandplanken boven elkaar te hangen. Op deze manier creëert u een gezellig plekje aan de muur.

Spiegels bieden uitkomst

Spiegels kunnen in sommige gevallen ook de ideale oplossing zijn. Het is wel belangrijk dat u de spiegel plaatst op een plek waar u er niet al te vaak tegen aan kijkt, dit kan namelijk gaan irriteren. Spiegels zorgen ervoor dat ruimtes groter lijken en vullen stukken lege muur op, ideale oplossing.