Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Woonstijl trends voor dit jaar

Zo nu en dan is het tijd om al je oude meubels en troep weg te gooien (of weg te geven) om een nieuwe en frisse wind in huis te laten komen. Er zijn steeds meer nieuwere woonstijlen ontstaan die we hier in ons koude kikkerlandje hebben overgenomen, maar een paar zijn dan ook echt blijven hangen. Lees hier snel welke woonstijl voor jou geschikt is. 

Landelijke woonstijl 

Laten we maar beginnen met de meest voor de hand liggende; namelijk de landelijke woonstijl. Een landelijke woonstijl staat vaak bekend als tijdloos, stijlvol en geeft rust aan het huis. Ondanks dat een landelijke woonstijl niet de meest populaire of uitzonderlijke is, kan je deze woonstijl makkelijk combineren met andere stijlen, waardoor je het nog vaak terug ziet komen in huizen. 

Scandinavisch woonstijl 

Een Scandinavische woonstijl oogt als een oase van rust. Zo min mogelijk spullen en zo veel mogelijk natuurlijke materialen, kleuren en producten. Witte gordijnenwitte vloerkleden en een beige bank is typisch een Scandinavische woonstijl. Eén woord: rust. 

Bohemian woonstijl 

Een woonstijl die overgewaaid is naar Nederland is de bohemian woonstijl. In deze woonstijl komt veel kleur naar voren. Bijzondere meubels en alternatieve spullen. Ook komt er veel groen en natuur terug in deze woonstijl. Deze woonstijl oogt een beetje mediterraans en Hawaiiaans 

Industrieel 

De woonstijl die toch wel tegenover de Scandinavische woonstijl staat is de industriële woonstijl. Deze woonstijl is niet een nieuwe vergeleken met de anderen, maar nog steeds erg populair in huizen. Hier komen veel donkere kleuren in terug met daarbij stoere materialen zoals staal en grof hout. Ook zie je vaak (nep) leer terugkomen in de meubels, zoals de eetstoelen of de bank.  

Modern country 

Een woonstijl die vaak wordt gebruikt bij woonboerderijen is modern country. Massief hout voor de eettafellinnen gordijnen en hoge vazen. Vaak bijzondere en grote elementen die je doet denken aan het platteland. Materialen zoals grof hout, staal en leisteen komen veel terug net als de kleuren grijs, bruin en cognac.