Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

4 voordelen van Heroal rolluiken

Er zijn meerdere voordelen van het gebruik maken van Heroal rolluiken. Wellicht dat deze type / merk rolluiken je nog niet direct veel zegt, maar Heroal is één van de grootste fabrikanten van (elektrische) rolluiken. We zoomen in op de 4 voordelen van het gebruik maken van dit type rolluik.

Meer privacy

Ligt uw huis aan een wandel- of fietspad, dan kan het nog wel eens hinderlijk zijn als er mensen naar binnen kijken, je huis is toch wat privés. Met rolluiken kan je zelf bepalen hoeveel ze naar binnen mogen kijken door hoger of lager te zetten. Maar vooral in de avond als het donker is zal het fijn zijn ze helemaal dicht te doen. De overige voordelen van rolluiken kopen volgen hieronder.

Veiligheid

Voor sommige zijn rolluiken een veiligheidsmaatregel, het voelt tenslotte ook wel veilig als je ramen bedekt zijn met een metalen deken. We zien dit vooral bij de wat grotere of de luxere rijtjeshuizen, gewoon voor de veiligheid want je wil tenslotte niet dat iemand zomaar bij je raam kom om deze vervolgens eruit te halen en naar binnen te gaan.

Isolerend 

Een mooie functie van rolluiken is dat ze isolerend zijn, voor warmte en voor kou. In de winter zal het zo goed mogelijk de kou weghouden bij de ramen zodat het niet door de ramen het huis ingaat, en in de zomer kunt u ze naar beneden doen om bijvoorbeeld de felle zonnestralen buiten te houden zodat uw woonkamer niet opwarmt. 

Geluidwerend

Woont u aan een autoweg of midden in een stad, dan zal dit ook bevallen. Doordat de ramen volledig afgesloten worden wordt het geluid ook gereduceerd. Dit is meestal niet de reden dat mensen rolluiken kopen maar om s ’nachts niet wakker te worden van lawaaierige personen of langs zoevende auto’s is natuurlijk hartstikke fijn.

Wat voor variaties rolluiken kennen we?

Om te beginnen met de simpele modellen, recht naar beneden en met een ijzeren draaistok die te gebruiken is om handmatig het rolluik omhoog en naar beneden te doen. Maar we hebben natuurlijk ook de luxere versies die gemonteerd zijn met een elektronisch systeem, knoppen voor omhoog en naar beneden zoals bij Heroal rolluiken. Deze motorische versies zijn uiteraard een paar tientjes duurder maar het scheelt werk.

 

Gerelateerde artikelen

Makelaars in onroerend goed bieden veel diensten aan.

Tapijt verwijderen uit woning

Op zoek naar boeiboorden om uw pand mee te verfraaien?