Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

De beste tips voor je tuin

Als je een tuin hebt, is het belangrijk dat je die op de juiste manier onderhoudt zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Je wil natuurlijk dat alle bloemen en planten elk jaar weer gaan groeien zodat je in de zomer een sfeervolle tuin hebt. Zeker met de verschillende seizoenen in Nederland, is het belangrijk dat je tuin er goed bij staat. In de droge periodes moet je er extra voor zorgen. Hieronder volgen een aantal tips voor het onderhouden van jouw tuin.

Tips voor het onderhouden van je tuin

  • Maai je gazon regelmatig, het liefst een paar keer per week.

  • Zorg ervoor dat je het gazon drie tot vier keer per jaar bemest. Hier zit namelijk voeding in die het gazon nodig heeft om gezond te blijven.

  • Zeker in droge periodes moet je het gazon genoeg water geven, anders droogt het uit. Doe dit bijvoorbeeld met een sproeier.

  • Haal in het voorjaar al het onkruid weg dat je tegenkomt in je tuin. Hierdoor krijgen de planten ruimte om verder te kunnen groeien.

  • Zet een hogedrukspuit op de tegels, zodat die weer als nieuw worden. Wanneer kan je groene aanslag verwijderen? Na de winter is dat het handigst, door koude temperaturen worden tegels aangetast. En in de lente wil je natuurlijk genieten van een schone tegels.

  • Kijk of al je planten nog op de juiste plek staan ten opzichte van het zonlicht dat in je tuin schijnt. Zo kunnen schaduwplanten bijvoorbeeld niet tegen te veel zon.

  • Wil je je gazon verhogen? Dat kan goed met tuinaarde. Die zware zakken hoef je gelukkig niet meer zelf te sjouwen, je kunt tegenwoordig ook gewoon online tuinaarde kopen.

 

Bovenstaande tips zijn slechts een aantal tips die je kunt gebruiken om je tuin goed te onderhouden. Het kan natuurlijk zo zijn dat je een hele grote tuin hebt, en dat je zelf geen tijd hebt om deze te onderhouden. In dat geval kan je het onderhouden van je tuin laten uitbesteden.

Tuinonderhoud uitbesteden aan een tuinman

Door het onderhoud van je tuin uit te besteden, heb je hier zelf geen omkijken naar. Je huurt een tuinman in die eens in de zoveel tijd naar je tuin komt kijken om ervoor te zorgen dat alles er weer goed bij ligt. Hij zorgt ervoor dat je tuin klaar is voor een mooie zomer, zodat jij kunt genieten van een groen gazon en mooie, groeiende bloemen. Een tuinman is een optie als je zelf geen tijd hebt. Het zou namelijk zonde zijn om je tuin te laten voor wat het is, waardoor alle bloemen en planten doodgaan. Schakel in dat geval een tuinman in.