Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Het hele jaar door genieten van de tuin

Als jij je eigen huis bezit dan heb je veel mogelijkheden, het is natuurlijk puur afhankelijk van smaak. Maar als jij iemand bent die net zo graag buiten zit als ik, dan kan je maar beter verder lezen! In ons koude kikkerlandje kunnen we helaas niet altijd buiten zitten, het regent namelijk vaak en de temperatuur is niet altijd aangenaam. Om het hele jaar door te kunnen genieten van de tuin moeten we dus wel wat aanpassingen maken, gelukkig zijn er genoeg opties.

Zijwanden voor overkapping

Een overkapping zorgt er al voor dat we heel meer kunnen genieten, het houdt immers de regen tegen. Om nog beschutter te kunnen genieten en zelfs in de herfst en winter onder de overkapping te zitten, zijn er zijwanden voor de overkapping. De zijwanden voor overkapping houden namelijk ook nog de wind op afstand, zo kan het zelfs in de winter aangenaam warm zijn onder de overkapping, mits het zonnetje schijnt natuurlijk.

Tuinkas/tuinhuis

Veel mensen kiezen er ook voor om een tuinhuis of tuinkas om te toveren tot heerlijk zit gedeelte. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen. In een tuinhuis kun je meer genieten van de tuin, aangezien je in een glazen ruimte zit. Het kan er erg heet worden in de zomer, maar dan kun je gelukkig buiten zitten. In de winter kan het er misschien iets koeler zijn, maar dit is te verhelpen met een kacheltje of vuurkorf. Een tuinhuis geeft meer het binnen gevoel, het is wel heel gezellig maar je hebt niet het idee dat je in de tuin zit. Voor de natuurliefhebber is de kas dus een betere optie. Een tuinhuis is wel aangenamer warm, maar kun je alleen elektrisch bij verwarmen.

Veranda

Een veranda aan je huis is ook een fijne beschutting. Het is echter niet zo beschut als de andere opties die we hebben benoemd, maar het is wel een fijne toevoeging aan een huis. Naast een veranda is een overkapping ook een idee, deze kun je dan altijd gemakkelijk omtoveren tot serre door er zijwanden aan toe te voegen.