Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

Hoe gaat het laten plaatsen van nieuwe ruiten in z’n werk?

Het installeren van nieuwe, vervangende ramen is een duur, tijdrovend proces, dat de meeste huiseigenaren slechts één of twee keer in hun leven doen. Het is daarom dus ook niet heel gek dat jij jezelf afvraagt hoe dit proces nu eigenlijk exact gaat? Om je een idee te geven hoe de glaszetter in Apeldoorn te werk gaat, hebben we een aantal stappen voor je, die doen laten zien hoe het proces van het vervangen of plaatsen van nieuwe ruiten in z’n werk gaat. 

 

Bepaal welke ruiten je wilt laten plaatsen

Voordat de glaszetter aan de slag kan gaan, is het belangrijk dat je weet welk type ruiten je wilt laten plaatsen. Waar we tot enkele jaren geleden kozen voor dubbel glas, zien we dat vandaag de dag steeds vaker wordt gekozen voor HR en HR++ glas. Dit heeft als voordeel dat het een stuk duurzamer is, waardoor je niet alleen de CO2 uitstoot weet te reduceren, maar ook bespaart op je energierekening. Wil je een ruit laten vervangen, dan is het ook handig te weten welke ruit er nu in zit. Heb je nu dubbel glas, dan is het niet onverstandig om de stap naar HR++ te maken. Zelfs wanneer de rest dit nu nog niet is. Uiteraard kun je ook altijd nog overwegen om direct alles te laten vervangen. Houd er dan wel rekening mee dat dit flinke kosten met zich kan meebrengen.

 

Kies een geschikt bedrijf

Nadat je de keuze hebt gemaakt voor het type ruit, is het belangrijk een geschikt bedrijf te vinden die deze werkzaamheden kan uitvoeren voor je. Belangrijk is wel om meerdere bedrijven te vragen om een offerte uit te brengen. Los van het feit dat de kosten voor het vervangen van je ruiten flink in de papieren kan lopen, is het wel prettig te weten dat je de juiste prijs betaald. Dat er prijsverschillen tussen de verschillende bedrijven zit, dat is natuurlijk onvermijdelijk. Maar wat wel goed is, is om te kijken naar de werkzaamheden en ook de kwaliteit die wordt gebruikt. Zorg er ook voor dat je naast de prijs, ook goed kijk naar eventuele garanties en overige voorwaarden die een bedrijf stelt.