Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Wood You Believe It? Houten loungesets maken een comeback!

Er is iets met een houten loungeset dat gewoon zomer schreeuwt. Of je nu een barbecue in de achtertuin organiseert of gewoon geniet van een rustige avond buiten met een goed boek, een loungeset is de perfecte manier om te ontspannen en wat vitamine D op te snuiven. En dankzij hun recente opleving in populariteit zijn er meer opties op de markt dan ooit tevoren. Dus of je nu op zoek bent naar een klassieke stijl of iets moderners, er is zeker een loungeset hout die perfect bij je past. 

Voordelen van houten loungesets ten opzichte van andere materialen

Een van de redenen waarom houten loungesets de laatste jaren zo populair zijn geworden is omdat ze een natuurlijker uiterlijk hebben dan hun plastic of metalen tegenhangers. Als je probeert een oase in je achtertuin te creëren, helpt hout je dat doel te bereiken. Het geeft je tuin ook een gevoel van warmte en gezelligheid dat bij andere materialen ontbreekt. 

Een ander voordeel van houten loungesets is dat ze erg stevig zijn en lang meegaan. Als je ze goed verzorgt, kunnen ze gemakkelijk 10 jaar of langer meegaan. Terwijl kunststof loungesets al na een paar seizoenen tekenen van slijtage kunnen gaan vertonen, worden houten sets met de jaren alleen maar beter. 

Het onderhoud van je houten loungeset 

Natuurlijk is het, zoals bij elk buitenmeubel, belangrijk om je houten loungeset goed te verzorgen als je wilt dat hij lang meegaat. Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen is investeren in een kwalitatief goede hoes voor buiten het seizoen. Dit beschermt je set tegen de elementen en helpt hem jarenlang in goede staat te blijven. 

Zorg er ook voor dat je je set regelmatig schoonmaakt met milde zeep en water. Buiten loungen zou tenslotte niet moeten betekenen dat je te maken krijgt met vuil en viezigheid! Af en toe een snelle schoonmaakbeurt houdt je set zo goed als nieuw.

 

https://www.4seizoenentuinmeubelen.nl/