Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

Huis kopen: wel of geen bouwkundige keuring laten doen?

Sta jij op het punt om een nieuwe woning te kopen? Dan is het belangrijk om niet de zakelijke aspecten te vergeten door de emotionele ervaring die het vinden van een droomhuis teweeg brengt. Een woning kost altijd geld en je wilt zekerheid hebben dat al jouw geld op de juiste manier wordt uitgegeven. Belangrijker nog, je wilt nooit te maken krijgen met onverwacht hoge onderhoudskosten. Een bouwkundige keuring, uitgevoerd door een specialist zoals Huiskeur, helpt je hier mee.

Wat is een bouwtechnisch rapport?

Een bouwtechnisch rapport, oftewel bouwkundige keuring, is een manier om inzicht te krijgen in de staat van een woning. Na het aanvragen van een bouwkundige keuring wordt er op locatie een uitgebreide inspectie uitgevoerd. Tijdens deze inspectie wordt er gekeken naar de technische en onderhoudsstaat van de woning. Alle gegevens worden vervolgens verwerkt in een bouwkundig rapport.

 

Er wordt vaak gedacht dat een bouwkundige keuring alleen nodig is bij oudere huizen of klusprojecten die te koop staan. De praktijk bewijst het tegendeel. Ook voor nieuwere huizen of zelf nieuwbouw is een bouwtechnische keuring nuttig. Ondanks dat je denkt dat een nieuwbouw woning in een optimale staat verkeert, moet je altijd zeker weten dat de aannemer niet de kantjes heeft afgelopen tijdens de bouw. Juist bij een nieuwbouwwoning is het belangrijk om vast te stellen hoe de woning is opgeleverd. Is er gebruik gemaakt van goedkoop materiaal wat in de aankomende jaren moet worden aangepast? Wat voor isolatie zit er in de muren en waar zit deze? Hoe is het dak gebouwd en in hoeveel jaar is deze toe aan vernieuwing?

Wanneer moet je deze keuring laten uitvoeren?

Een keuring is belangrijk om laten uit te voeren wanneer jij op het punt staat om een woning te kopen. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je een oude boerderij wilt renoveren of wanneer je een nieuwbouw woning gaat kopen. Hoe oud of jong het huis ook is, een keuring zorgt ervoor dat jij exact weet waar jij jouw geld aan uitgeeft. Schakel een gecertificeerd bedrijf in om de keuring te laten uitvoeren.

De voordelen van een bouwtechnische keuring

Het is belangrijk om de redenen voor een bouwtechnische keuring goed in te zien. Vooral in een huizenmarkt waar woningen voor enorm hoge prijzen worden verkocht, wil je zeker weten dat de constructie van de woning klopt bij de beschrijving. Een dak wat niet goed is gemaakt zal de kans op beschadiging of lekkages vergroten. Beide zijn duur om te repareren. Door een opleveringskeuring voor nieuwbouw uit te laten voeren, weet jij of er onverwachte kosten opduiken in de aankomende jaren na de aankoop.

https://huiskeur.nl/