Het Thuisgevoel
Image default
Onderwijs

Aan de slag met digitale media

Jongeren van nu zijn de hele dag in de weer met hun telefoon. Ze volgen elkaar op Instagram, ze sturen elkaar filmpjes via TikTok, ze luisteren podcasts en ze hebben hun favoriete vloggers op Youtube. Als volwassenen hebben we vaak de neiging om hen bij al die dingen weg te trekken. Of we zijn er ‘gewoon’ wars van en willen er niks mee te maken hebben. Maar hoe leuk is om het om juist uitgebreid stil te staan bij dit belangrijke onderdeel in het leven van kinderen? Dat kan met een aantal workshops op school die wij geven rondom het thema digitale media.

Podcast

Eigenlijk is podcast maken het nieuwe radio maken. Maar podcasts liggen natuurlijk veel meer in het straatje van leerlingen van nu. Zij zijn helemaal gewend dat ze kunnen luisteren wat ze willen, wanneer ze dat willen. In deze workshop kijken we naar de opbouw en de elementen van een podcast en gaan de leerlingen hun eigen aflevering opnemen. Deze workshop is ook bij uitstek geschikt om in te richten rondom een bepaald thema. Zo organiseren we workshops podcast maken rondom het thema vrijheid.

Vloggen

Wanneer kijk je een vlog van begin tot eind en wanneer is een vlog te saai om af te kijken? Tijdens onze workshops vloggen leren leerlingen om met het oog van de maker naar een vlog te kijken en trekken ze zelf ook de stoute vloggersschoenen aan: weten ze de aandacht van hun kijkers vast te houden?

TikTok

TikTok is misschien wel hét medium waar geen enkele volwassene iets van snapt. Behalve dan onze workshopdocenten! Zij duiken met de leerlingen onder in de wereld van TikTok en zetten samen het perfecte dansje online. Dat wordt scoren in de TikTok-app!

How-to-Video

Een how-to-video is een specifiek soort vlog waarin stap voor stap uitgelegd wordt hoe de kijker iets moet doen. Bijvoorbeeld een reparatie, een taart bakken of iets knutselen. Tijdens deze workshop oefenen de leerlingen wat je precies moet doen om iets écht helder uit te leggen op video.

https://www.kleinkunstig.nl