Het Thuisgevoel
Image default
Onderwijs

CKV op school

CKV op school

CKV is er om de leerlingen de verschillende kanten van kunst en cultuur te laten zien. Elke leerling onderschat in eerste instantie de waarde van kunst en cultuur, waar dat aan ligt is lastig om te bepalen. Vaak zien we dat leerlingen op een later moment terug komen op hun eerdere waardeoordeel en er toch voor kiezen om hier iets mee te gaan doen. Wellicht is het niet stoer om CKV leuk te vinden, waar dat aan ligt is eveneens lastig te bepalen. Feit is in ieder geval dat CKV soms lastig is om te laten ervaren door de leerlingen, al helemaal wanneer dit tussen een les wiskunde en franse grammatica wordt geperst. 

CKVdag is er om CKV op een andere manier te laten zien en ervaren door de leerlingen, doormiddel van een (u raadt het al) CKVdag. Een CKVdag is een volledige dag die wordt besteed aan het ervaren van het bekende en het onbekende binnen de CKVwereld. Tijdens een dag als deze gaan de leerlingen aan de slag ontzettend veel verschillende dingen die met kunst en cultuur te maken hebben. De invulling van een CKVdag is altijd afhankelijk van de wens van de school, samen met CKVdag wordt de invulling hiervan bepaald. Soms is er een thema, zoals theater, dan is het voor CKVdag slechts het kiezen van de juiste theaterworkshops binnen het aanbod. 

De Organisatie

Eigenlijk is het heel erg makkelijk, CKVdag regelt alles. Dit klinkt wellicht wat bondig en gemakkelijk, maar feitelijk is dit wel hoe de vork in de steel zit. Als school zijnde hoef je slechts akkoord te geven, te knikken, en CKVdag regelt de organisatie en de uitvoeren. Zelfs de inschrijving van de leerlingen bij een workshop wordt door CKVdag geregeld. Een CKVdag is tevens dus ook de perfecte kans voor docenten om hun schaarse vrije tijd is in iets anders te steken dan lesgeven.

 

 

 

https://ckvdag.nl