Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

De voordelen van een waterverzachter

Lang niet iedereen kent de handige waterverzachters, maar ze hebben een hoop voordelen. Niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor de ‘gewone man’ kan een waterontharder veel voordelen bieden en deze gaan we voor je bij langs in dit artikel. We vertellen je de voordelen en laten je precies zien waarom je er een zou moeten aanschaffen.

 

Wat is een waterverzachter?

In het kort is een waterverzachter oftewel een waterontharder een apparaat dat je op je waterleiding schroeft. Het zorgt er vervolgens voor dat mineralen uit ons water zoals magnesium en calcium zich niet zo makkelijk kunnen binden. Dit proces vormt normaal gesproken een hoop kalk in ons water en zorgt voor veel nadelen. Het plaatsen van een waterontharder kan daarom voor veel voordelen zorgen.

 

  • Een waterverzachter zorgt voor minder kalkaanslag

  • Je waterleidingen gaan langer mee

  • De zichtbare kalkaanslag op bijvoorbeeld kranen wordt aanzienlijk minder

  • Je energieverbruik gaat omlaag

  • Je apparaten die water gebruiken gaan aanzienlijk langer mee

 

In eerste instantie zul je moeten betalen voor de waterontharder, echter betaald dit zich relatief snel terug. Zo betaal je enkel voor de aanschaf van de verzachter. Na installatie zal het de kalk in je leidingen tegen gaan en zorgt dit ervoor dat je apparaten als bijvoorbeeld de wasmachine en kranen langer mee gaan. Je hoeft ze minder snel te vervangen. Daarnaast heeft het gezondheidsvoordelen. Al dat kalk is bijvoorbeeld slecht voor je haar en voor je tanden.

 

Er zijn verschillende soorten waterontharders, zowel industriële als voor consumenten. Met name die laatste is voor iedereen relatief eenvoudig te plaatsen en te gebruiken. De voordelen zijn daarom binnen handbereik. Op www.waterontharderlease.nl kun je verschillende vergelijkingen terug lezen. 


Niet alleen vind je er vergelijkingen tussen enkele van de meest gebruikte waterontharder. Ook kun je er instructievideo’s vinden over het installeren van de apparaten. Klik hier om een vergelijking te vinden tussen enkele bekende waterontharders te verkrijgen in Nederland.