Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

Ideaal wonen vlakbij Den Bosch? Koop een huis in een nabijgelegen dorp!

Al eens gedacht aan een huis kopen in Sint-Michielsgestel? Een koopwoning in deze prachtig gelegen gemeente onder de rook van Den Bosch kan u, naast een langslepende zoektocht, ook aardig wat geld besparen. Of wat dacht u van een nieuwbouw of vrijstaande woning? De afgelopen jaren is de huizenmarkt behoorlijk geëxplodeerd en zeker in grote steden als Den Bosch wordt voor een koopwoning de hoofdprijs gevraagd. Ook de huizenprijzen in Sint-Michielsgestel zijn de afgelopen jaren behoorlijk gestegen, maar de kansen op uw droomhuis in deze typisch Brabantse gemeente liggen aanzienlijk hoger dan in de stad. Niet alleen Sint-Michielsgestel biedt overigens een geweldige woonlocatie vlakbij Den Bosch. Het naastgelegen dorp Den Dungen kan ook een interessante optie zijn voor het kopen van een huis in de buurt van een stadscentrum. We helpen u graag met handige tips en informatie om te bepalen of een huis kopen in een van deze twee dorpen uitkomst biedt in uw zoektocht naar een koopwoning.

Persoonlijke wensen en praktische voorkeuren voor uw koopwoning
Wanneer u een huis gaat kopen, is het handig te bepalen waar u precies naar op zoek bent. Welk type huis zoekt u? Hoeveel kilometer wilt u maximaal afleggen om op uw werk te komen? Hoe zijn de scholen? Hoeveel winkels zijn er te vinden? Gaan de kinderen bijna het huis uit? Of is er juist gezinsuitbreiding op komst? Antwoord op dergelijke vragen kunnen bepalend zijn in uw keuze. Zorg er in ieder geval voor dat het kopen van een huis in Sint-Michielsgestel of Den Dungen aansluit op uw leefsituatie en toekomstbeeld. Wat betreft afstand tot het centrum van Den Bosch doen beide dorpen niet van elkaar onder. Sta je met het openbaar vervoer binnen een halfuur in het stadscentrum, lukt dit (buiten de spitstijden) met de auto in een kwartier. Ook liggen Den Dungen en Sint-Michielsgestel strategisch ten opzichte van de grote uitvalswegen A2, A59 en A65.

Voordelen van een huis kopen in Den Dungen
Hoewel Den Dungen sinds 1996 onderdeel is van de gemeente Sint-Michielsgestel, verschillen de dorpen qua voorzieningen wel van elkaar. Met nog geen 4000 inwoners is Den Dungen een stuk kleiner dan Sint-Michielsgestel dat meer dan 12.000 inwoners telt. Voordelen van wonen in Den Dungen zijn rust, ruimte en een authentiek hecht dorpskarakter. Dat ziet u dan ook terug in de vraagprijs van een koopwoning in Den Dungen. Wanneer u nadenkt over een huis kopen in Den Dungen is het handig te weten dat er woningen te vinden zijn in alle prijsklasse. Van royale eengezinswoningen en tweekappers, tot rijtjeshuizen en appartementen. Alle type woningen worden in het dorp aangeboden. Beschikt u over een aanzienlijk budget? Aan kavels voor nieuwbouw, prachtige villa’s en landelijk gelegen vrijstaande koopwoning in Den Dungen geen gebrek!

Voordelen van een huis kopen in Sint-Michielsgestel
Wonen in Sint-Michielsgestel biedt ten opzichte van Den Dungen wat meer mogelijkheden als u zoekt naar basisscholen, voortgezet onderwijs en een winkelcentrum. Sint-Michielsgestel is de levensader van de gemeente en kent met 12.000 inwoners een wat levendiger dorpshart. Ook bij een huis kopen in Sint-Michielsgestel lopen de vraagprijzen flink uiteen. Van opknappertjes onder de twee ton tot de meest luxueuze boerderijen en villa’s met een vraagprijs boven een miljoen. Ook aan kavels en nieuwbouwprojecten ontbreekt het in Sint-Michielsgestel zeker niet. Kortom, wat uw persoonlijke voorkeur ook is en hoe uw leefsituatie er ook uitziet, een huis kopen in zowel Sint-Michielsgestel als Den Dungen is voor iedereen een meer dan serieuze optie.