Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

Makelaardij Maastricht: waarom Maastricht het bruisende hart van het zuiden is

Maastricht de bruisende hoofdstad van Limburg staat bekend om het grote feest dat tijdens carnaval losbarst. De hele stad is dan in rep en roer en iedereen is verkleed en viert feest. Naast het carnaval feest trekt Maastricht jaarlijks ook veel buitenlandse studenten en toeristen. Dat Maastricht veel toeristen trekt is ook niet zo gek. Maastricht heeft prachtige oude kerken, gezellige stadsparken en het oude stadscentrum, de prachtige natuur rondom Maastricht met de Maas en op de achtergrond de Sint-Pietersberg.

Wonen in Maastricht? Krijg hulp van makelaardij Maastricht!

Makelaardij Maastricht legt uit: Maastricht telt zo’n 120.000 inwoners met een oppervlakte van zestig vierkante kilometer en hiermee is Maastricht ook de grootste gemeente in Limburg. Maastricht is dus echt het bruisende hart van het zuiden. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je in Maastricht wilt wonen. Maastricht bestaat als sinds de tijd van Romeinen en is daardoor een van de oudste steden in Nederland. Door deze historie heeft Maastricht veel oude panden en zijn deze historisch en dat geeft Maastricht ook haar charme. Vanwege de oude gebouwen kunnen er natuurlijk problemen zijn met de woningen. Als u makelaardij Maastricht inschakelt kunnen zij u begeleiden en adviseren bij de aanschaf van een woning in Maastricht.  

Wat is er te doen in en om Maastricht?

Naast het grote carnaval feest wat er jaarlijks groot wordt gehouden heeft Maastricht uiteraard ook andere redenen om er te wonen. In Maastricht kan je overheerlijk eten in de verschillende restaurants en barretjes, er zijn veel studenten dus er is ook een bruisend nachtleven, er is altijd iets te beleven in de stad zo zijn er vaak evenementen en feestjes! Tot slot is er in en om Maastricht ook een adembenemend landschap met heuvels en veel groen.

https://www.amh-makelaars.nl/