Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

Schipper Ede, dé schuifpuien en kozijnenspecialist

Tegenwoordig zijn er gelukkig nog maar heel weinig tot geen beperkingen als het gaat om het krijgen van precies het soort op maat gemaakte ramen die je wilt. Huiseigenaren nemen niet langer genoegen met het vervangen van hun oude ramen door dezelfde soort. Maar laten hun verbeelding de vrije loop om het meeste comfort en gemak uit hun vervanging te halen. Daarom worden projecten zoals het veranderen van een raam in een schuifpui of het veranderen van een gewoon raam in een deur, steeds populairder.

Voordat je een raam in een schuifpui verandert

Het is waar dat deze projecten hun eigen bijzonderheden hebben, maar als ze goed worden uitgevoerd zijn ze niet minder succesvol dan een gewone raamvervanging. Wat moet je weten als je overweegt een schuifpui te plaatsen op de plek van een bestaand raam? Voor het vergroten van de opening voor een schuifpui is mogelijk een vergunning nodig. De uitzondering is in de meeste gevallen als de muur alleen naar beneden wordt doorgezaagd voor het maken van een deur. Het zagen van een grotere opening vereist het verwijderen van de kopse spanten in de muur. Verder zal mogelijk het gewichtdragende deel boven de schuifpui / oude raam verstevigt of vervangen moeten worden. Dit soort werkzaamheden kunnen het best worden uitgevoerd door een professioneel bedrijf. Omdat veel van deze factoren bijdragen aan de structurele stabiliteit van het huis is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het potentiële project geen problemen veroorzaakt.  

Hoe zit het met de vergunningen?

Vergeet niet dat je zelf verantwoordelijk bent voor alle eventuele vergunningen die voor werkzaamheden aan je huis vereist zijn. En dus niet het bedrijf dat de schuifpui levert en plaatst. Daarom is het sterk aan te bevelen om de gemeente te raadplegen voordat je een offerte aanvraagt. Vraag de maten en ideeën op bij een projectadviseur. Onderzoek vervolgens de mogelijkheid om een vergunning te krijgen met de informatie die je hebt. Tenzij de uitbreiding die je plant extreem is, zijn deze vergunningen meestal vrij gemakkelijk te verkrijgen. Hoe dan ook, wees voorzichtig en zorg ervoor dat je de vergunningen hebt voordat je een aanpassing aan ramen en/of deuren gaat doen.