Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

Steeds meer mensen kiezen voor een bakstenen muur

steeds meer mensen kiezen voor een aparte muur, al is het in je slaapkamer, woonkamer of eetkamer. Bestaat de muur uit echte bakstenen, uit een behangsoort of andere muurdecoraties. Het kan allemaal. Het makkelijkste is natuurlijk als je een muur hebt die al uit bakstenen bestaan, maar de meeste muren bestaan uit beton en die zijn vaak een gladde structuur. Betonnen muren kun je daarom ook makkelijker behangen. Tegenwoordig bestaan er veel soorten en maten behang die een patroon als een bakstenen muur hebben. Zo een bakstenen  muur geeft een robuust maar stijlvolle uitstraling en geeft een gevoel van warmte, karakter en structuur aan de ruimte. Ze zijn vaak goed te combineren met meubels of assecoires. 

Hoe maak je een bakstenen muur schoon?

Heb jij zo een fantastische bakstenen muur maar heb je geen idee hoe je dit moet schoonmaken of schoonhouden? Dan bent je hier bij het juiste artikel. Een bakstenen muur is vaak erg gevoelig voor temperatuur en vochtschommelingen. Als dit niet op de juiste manier schoon gemaakt wordt, kan de muur afbrokkelen of broos worden. Daarom kun je het beste kiezen voor milde water en zeep oplossingen om de muur mee schoon te maken. Gebruik een microvezel doekje of een speciale borstel om de muur mee af te stoffen. 

Heb je geen echte bakstenen muur? Dan kun je dus ook kiezen voor een behang met een basktenen patroon of kiezen voor baksteen strips. Zo kun je gemakkelijk een muur nabootsen die eruit ziet als een bakstenen muur.  Het scheelt in iedergeval veel schoonmaak werk. 

Het voordeel van een behang is dat het vaak erg goedkoop is en je heb hier helemaal geen speciale manier van schoonmaken bij nodig. Het nadeel is alleen dat het er niet zo mooi en geweldig uitziet als een echte muur of de strips.

De strips geven een mooi bijna echt effect aan je muur en zijn makkelijk te plaatsen, de strips bestaan uit echte stenen die ongeveer 1,5 meter dik zijn en daarom ook echt ligt en makkelijk vast te plakken. gebruik hiervoor wel een goede stevige lijm.