Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

Tips voor het vinden van de woning en badkamer dat bij jou past

Een nieuwe plek om te gaan wonen is voor iedereen een bijzondere en belangrijke gebeurtenis in het leven. Een huis kopen doe je niet iedere dag en heeft tot gevolg dat je een verbintenis aangaat voor een langere periode en een groot bedrag aan schuld. Om een fatsoenlijk leven te kunnen leiden is een dak boven je hoofd hebben een primaire levensbehoefte. Ben je in de positie om een huis te kunnen kopen, dan is het tijd om op zoek te gaan naar jouw nieuwe woonplek. De huidige tijd waarin we leven maakt het niet gemakkelijk om een huis te vinden en te kopen voor een prijs die bij jouw verwachtingen en budget past. Om deze reden is het belangrijk om vooraf goed te weten wat je belangrijk vindt voor de aankoop van jouw of jullie woning. 

De prijsstelling

Om de juiste woning te vinden kun je bij de traditionele makelaar terecht gaan maar het is tegenwoordig ook heel normaal om het via het internet te doen, wat ieder moment van de dag zonder afspraak mogelijk is. Om door de bomen het bos te kunnen zien en niet overladen te worden met opties is het verstandig om een budget of prijsbereik in te stellen zodat je een gerichter zoekbeeld verkrijgt. Dit scheelt je vele extra pagina’s en woningen die je doorlopen moet. Bij het bepalen van het budget kan het geen kwaad om iets boven je budget te gaan zoeken, om zodoende een bredere marge te verkrijgen. Indien jouw droomhuis net boven je voorgestelde budget zit, maar nog in prijs gaan zakken, heb je een win-win.

Woonruimtes en wensen

Het specificeren van je woonwensen is een volgende stap om te verrichten. Hoeveel kamers dient het huis te hebben of wat voor bouwjaar dient de woning te hebben zijn vragen die je hierbij kunt gaan stellen. Het bouwjaar geeft bijvoorbeeld al een indicatie van de staat van de woning en wat er zowel nog aan moet gebeuren. Indien je het belangrijk vindt dat de woning voorzien is van duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, badkamerspiegels of een warmtepomp, maak dit dan duidelijk voor jezelf en de eventuele makelaar. Voor spiegels en unieke sanitair producten kun je altijd eens kijken op designspiegels.nl.

De omgeving van de woning

Het wonen is een huis is één ding, maar de buurt eromheen is het volgende aspect dat niet onbelangrijk is. De buurt waarin je woonachtig bent bepaald de sfeer, veiligheid, saamhorigheid en tevens de waarde van jouw woning. Lijkt de buurt te gaan vervallen in de toekomst? Wees dan scherp op een eventuele waardevermindering van je woning of houdt rekening met een verbouwing aan de woning om de waardevermindering tegen te gaan zoals het installeren van duurzame maatregelen zoals isolatie, zonnepanelen, een groen dak, zonneboiler of een mobiele airco 12000 btu. Is er groen in de buurt en zijn er sociale faciliteiten voorhanden voor de mensen die er wonen? Dit geeft een indicatie van hoe de sfeer en gemoedelijkheid op de buurt is, of het er wel veilig is en hoe het zit met criminaliteit. 

Stand van de woning

Waar vele mensen vergeten bij na te denken bij het kopen van een woning, wat zeker belangrijk is wanneer er een tuin bij zit, is de stand van de woning ten opzichte van de zon. Het mooiste is dat de zon aan de voorzijde van de woning opkomt en aan de achterkant waar de achtertuin zich bevindt weer onder gaat. Op deze manier geniet je het meest optimaal van de zon, tenzij je tuin of andere delen van de woning waar je kunt genieten van de zon elders gealloceerd zijn. Het heeft tevens impact op de mate waarin je rekening moet houden met zonwerende maatregelen voor je woning. Indien de woning een plat dak heeft is het een uitdaging om het zomers aangenaam in huis te houden, goede isolatie of zonwerende ramen kan al een hele hoop helpen bij het aangenaam leven in je huis. 

 

https://www.het-thuisgevoel.nl/tips-voor-het-vinden-van-de-woning-en-badkamer