Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

Tips voor het vinden van een goede makelaar in Eindhoven

Wanneer je voornemens bent een huis te gaan kopen of verkopen, dan is het aan te raden om hiervoor een makelaar te nemen. Een makelaar weet namelijk exact wat er van hem of haar verwacht wordt en zal er alles aan doen om de woning voor de juiste prijs te verkopen. Doordat een makelaar in Eindhoven exact weet wat er in de omgeving speelt, zul je merken dat het een stuk eenvoudiger is, dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Makelaars onderling spelen namelijk regelmatig informatie aan elkaar door, wat er uiteindelijk voor kan zorgen dat je eerder weet of een huis te koop staat, dan dat deze daadwerkelijk online wordt gezet. Op deze manier kan er snel worden geschakeld en weet je zeker dat je niet achter de feiten aanloopt. Om ervoor te zorgen dat je de juiste makelaar in Eindhoven weet te vinden, hebben we een aantal praktische tips voor je, die je hierbij kunnen helpen.

 

Vraag eens in je netwerk

De kans dat er één of meerdere mensen in je netwerk wel eens te maken hebben gehad met een makelaar, die is natuurlijk vrij groot. Waarom zou je dan niet eerst een beroep doen op de kennis van je familie, vrienden, kennissen of collega’s? Wanneer ze namelijk een goede ervaring hebben met een makelaar, is het zeker een idee om deze ook eens voor jezelf te benaderen. Wel is het dan van belang dat deze makelaar ook in de buurt werkt en dus ook de omgeving kent. Uiteraard werkt dit niet alleen voor een makelaar, maar ook voor de uiteindelijke hypotheekverstrekker. Raadpleeg daarom altijd eerst even je netwerk, alvorens je daadwerkelijk zomaar met een makelaar in zee gaat.

 

Ga het gesprek aan met meerdere makelaars

Iedere makelaar werkt op een andere manier. Dit hoeft uiteraard niet te betekenen dat wat de één doet beter is dan wat de ander doet. Maar het geeft je wel een duidelijk beeld van wat bij je past ja of nee. Zorg er daarom dus ook voor dat je een selectie maakt van bijvoorbeeld 3 makelaars en met alle drie in gesprek gaat. Zo kunnen er een aantal vragen zijn die je ze graag wilt stellen, maar is het ook prettig te weten welke tarieven ze hanteren. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het een heel verschil is of ze op basis van een vaste prijs werken of op basis van een percentage. Wat je vaak ziet, is dat wanneer een makelaar op basis van een percentage werkt, ze het huis voor het maximale willen verkopen. Niet erg, maar wel goed om rekening mee te houden. Het kan dan namelijk heel goed zijn dat de er andere zaken worden vertraagd. Je kunt soms beter wat geld toeleggen, dan eindeloos vasthouden aan een veel te hoog bod.